Novinarska sekcija

Novinarska sekcija naše zajednice svoj rad ostvaruje kroz izradu godišnjeg lista Sjemeništa nazvanog “Glas sa Šalate”, kroz koji nastojimo predstaviti i približiti svoju zajednicu svim čitateljima našeg lista.

Cilj je rada novinarske sekcije sastaviti sadržaj koji će biti hrana za duše čitatelja – zanimljiv i koristan.

Upravo naša novinarska sekcija zanimljivosti i događaje iz života sjemenišne zajednice pretače u tekst kroz kroniku i različite druge članke koji opisuju život u Sjemeništu, od posjeta župama preko duhovnih obnova i vježbi do rada različitih sekcija unutar Sjemeništa, a njih pišu sami sjemeništarci.

Uz navedeno, u našem se listu mogu naći i razni tekstovi, razmišljanja i intervjui sa članovima i prijateljima naše zajednice, od kojih neki također pišu članke za naš list u kojima opisuju svoje doživljaje vezane uz našu zajednicu i suradnju sa Sjemeništem te iznose svoja svjedočanstva vjere.

U radu na oblikovanju našeg godišnjeg lista sudjeluju i oni čija su ostvarenja, bilo literarna, pjesnička ili pak likovna, također sastavni dio “Glasa sa Šalate”.

Kako su članovi novinarske sekcije iz različitih generacija, različitog stila pisanja te se svake godine u sekciju uključuju novi članovi, raznolikosti u “Glasu sa Šalate” nikada ne nedostaje.

Izradu, profesionalni pregled, grafički dizajn i izdavanje našeg “Glasa sa Šalate” potpomažu članovi uredništva “Glasa Koncila”, koji također prate rad sjemeništaraca i savjetuju nas u pisanju.