Ovog vikenda, 17. i 18. veljače 2017. godine, održana je duhovna obnova na temu ,, Gospa Fatimska“. Voditelj duhovne obnove je bio vlč. Božo Belinić, dušobrižnik u Vinogradskoj bolnici u Zagrebu. Na početku duhovne obnove kratko sa nekoliko riječi dobrodošlice javio se naš rektor, vlč. Matija. Rektor je rekao:,, Kako vlč. Božo ima posebnu milost da ljude priprema za vječnost pod prilikama sakramenata sv. ispovijedi i bolesničkog pomazanja.“

 

 

Vlč. Božo prakticira veliku pobožnost prema Bogorodici te nam je o tome progovorio u učenjima sv. pape Ivana Pavla II., također nam je napomenuo da molimo čin predanja i sv. krunicu za otkrivanje životnog poziva i života u čistoći.
Uslijedilo je cjelonoćno klanjanje na kojem smo se izmjenjivali u molitvi pred Presvetim uz pjesmu, molitvu, nakane, borbu sa snom te pokojom suzom koju je izmamila Gospodinova prisutnost. To je samo dio ljepote i blagoslova koju nam je ta noć podarila. Uslijedio je završni nagovor u kojem nam je vlč. Božo progovorio o Gospinom pozivu i pozivu koji nam Ona šalje iz Fatime na svakodnevnu molitvu sv. krunice. Duhovna obnova je zaključena euharistijskim slavljem te tako sada sa ,,napunjenim baterijama“ krećemo u nove radne pobjede.

Tekst sastavio:

Leo Vrančić, 3. razred