U četvrtak, 23. ožujka 2017. u 8.30 sati, pod predsjedanjem zagrebačkoga nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, u prostorijama Tajništva Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije održan je četvrti sastanak Povjerenstva za drugo tematsko područje Crkva Zagrebačka u slavljenju Kristova otajstva.

Na sastanku su uz Tajnika Sinode sudjelovali i članovi Povjerenstva: prof. dr. Ante Crnčević, OFM, voditelj, preč. Matija Pavlaković, Božana s. Tea Barnjak i Jelena Vuković.

Nakon uvodne molitve za Sinodu i pozdravnih riječi Nadbiskupa, na sjednici se pristupilo čitanju prijedloga koje je Povjerenstvo oblikovalo na temelju 134 interventa članova Sinode, uzimajući u obzir i osam prijedloga vjernika Zagrebačke nadbiskupije koje su uputili Tajništvu Sinode kao izvanjski doprinos sinodskoj raspravi.

Na temelju iznesenih objekcija, ukazivanja na potrebne nadopune i eventualna povezivanja pojedinih prijedloga, članovi Povjerenstva su se obvezali doraditi navedene prijedloge koje će u ponedjeljak, 27. ožujka 2017., predstaviti Predsjedništvu sinode, nakon čega će izrađeni prijedlozi biti dani sinodskoj skupštini na glasovanje.

 

Preuzeto sa stranice Zagrebačke nadbiskupije.