USKRŠNJA PISANICA OSVANULA U PROSTORIMA SJEMENIŠTA NA ŠALATI

U suradnji s Nacionalnim svetištem svetoga Josipa u Karlovcu osvanula je velika pisanica ispred ulaza u prostore Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu ovoga ponedjeljka, 10. travnja 2017. godine.

U zajedništvu s rektorom svetišta u Karlovcu, karlovački umjetnici, Lidija Maček Stanić i Željko Mareković Marek, oslikali su dvije velike pisanice od kojih jedna krasi prostor Nacionalnog svetišta svetoga Josipa u Karlovcu, a druga naše Sjemenište. Pisanica slikarice Lidije Maček Stanić prikazuje Uskrslog Krista čija se izvorna slika nalazi na glavnom oltaru crkve Presvetog Srca Isusova Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu te pet slika slavnog otajstva Marijanske krunice u koju je utisnut i logo sjemeništa.

Pisanica pored opisanih slika ukrašena je i bogatom ornamentikom koja će zasigurno privući poglede mnogih koji svakodnevno navraćaju u prostore našeg Sjemeništa.

Ovim putem zahvaljujemo mons. mr. Antunu Senteu ml., rektoru Nacionalnog svetišta na suradnji i pomoći u realizaciji ovoga projekta.