Završni koncert sjemeništaraca

U utorak, 16. svibnja, na spomendan sv. Ivana Nepomuka, mučenika, u bazilici Srca Isusova u Međubiskupijskom sjemeništu na zagrebačkoj Šalati te u prostorima svečane dvorane istoimene ustanove, održao se završni koncert sjemeništaraca i njihovih profesora, koji se tradicionalno odvija svake godine u tjednu pred odlazak maturanata svojim kućama.

Profesori glazbe Božidar Ljubenko (klavir i orgulje), Zdravko Marković (gitara) te Silvija Mužak (tamburice) kroz ovu školsku godinu pripremali su nekoliko sjemeništaraca različitih razreda i “brusili” njihove talente kako bi u ovom koncertu sjemeništarci pokazali svoje umijeće komuniciranja glazbe kao zvonke radosti slušateljima okupljenim iz našega susjedstva i sjemenišne zajednice.

Koncert je započeo u 20.00 sati riječima dobrodošlice magistra muzikologije, prof. Božidara Ljubenka, koji je zahvalio okupljenima na dolasku i uveo nas u prvi dio koncerta koji je bio izvođen na orguljama u crkvi Srca Isusova.

Koncert je u sebi sadržavao različiti opus djela, a izvodili su ga uz oktet Međubiskupijskog sjemeništa i: Vedran Jakić i Mario Perinec (orgulje), zatim Luka Žeželj, Mihael Žura, Timotej Inkret, Luka Celić i Antonio Ljevar (klavir), Josip Rendulić, Petar Vuković i Teo Kobasić Čonč (gitara), Tomislav Polak, Frano Bijelić, Marin Ivica Feljan, Luka Žeželj, David Širajčić, Tomislav Mlinar, Mihael Žura, vlč. Goran Bužak i Croat Balija (tamburice).

Nakon završne skladbe uslijedio je gromoglasni pljesak svih okupljenih kao najveća nagrada onima koji su nam ovaj koncert darovali. Riječi zahvale uputio je u ime  svih prisutnih preč. Matija Pavlaković koji je zahvalio roditeljima i profesorima NKG-a na dolasku i podršci te posebno apostrofirao rad profesora koji su kroz godinu dana svakoga tjedna u nekoliko termina i sati svoj dar i talenat nesebično pretakali u naše sjemeništarce. Pohvalio je i sjemeništarce za trud i angažman marljivoga vježbanja koje svoj smisao ima u izgrađivanju vlastite osobe i sjemenišne zajednice u kojoj se taj talent prepoznaje i razvija.

Prije završnoga druženja pozdravili smo našu Nebesku Majku molitvom desetice krunice koju je predvodio naš rektor, a potom je uslijedilo druženje svih okupljenih uz hranu i piće te izmjenu još “vrućih” dojmova koji će se tek slegnuti u tjednima koji su pred nama.