Na poziv upravitelja župe i svetišta svetoga Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima, vlč. Antuna Sentea st., sjemeništarci i odgojitelji Međubiskupijskog sjemeništa sa zagrebačke Šalate hodočastili su, na dvanaesti utorak velike pobožnosti pred blagdan “Svetca čitavoga svijeta”, svetom Antunu Padovanskom, u ovaj istočni dio grada Zagreba.

U prepunoj crkvi svečano euharistijsko slavlje predvodio je vlč. mr. Jakov Rađa, povjerenik za pastoral duhovnih zvanja i promotor kršćanskih poziva u Zagrebačkoj nadbiskupiji. U koncelebraciji sudjelovali su: domaći župnik i upravitelj svetišta, vlč. Antun Sente st., č. g. Miljenko Bošnjak, trajni đakon, preč. Matija Pavlaković, rektor MSZ-a, vlč. mr. Ivan Grbešić, duhovnik te dvojica prefekata, vlč. Josip Đurin i vlč. Goran Bužak. Čitavo vrijeme pred i tijekom misngoa slavlja bila je prilika za sakrament svete ispovjedi kojeg su vršili odgojitelji Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu.

Liturgijsko pjevanje animirao je zbor sjemeništaraca predvođen sjemeništarcem Lukom Celićem, zborovođom, a orguljašku pratnju dao je sjemeništarac Vedran Jakić, sjemenišni orguljaš. Nekoliko sjemeništaraca također je posluživalo kod oltara.

Propovjednik se osvrnuo na sedamnaesto poglavlje Ivanovog evanđelja koje nam Crkva na kraju vazmenoga vremena daje na razmatranje. Upozorio je da su to posljednje Isusove riječi koje su važne te On želi da ostanu zapamćene. To je svojevrsna Isusova oporuka! Kao i svaka oporuka, ima dva dijela: popis dobara koja se ostavljaju i popis nasljednika kojima se dobra ostavljaju, a baština koju nam Isus ostavlja je Njegov odnos s Ocem – to je najvrijednije što ima!

Razlomivši Božju riječ do u tančine, propovjednik je zaključio: “Život nema smisla ako ne polazi od toga da je Bog Otac. Ako vjeruješ da ti je Bog Otac, sretan si što živiš, osjećaš se ljubljen i možeš ljubiti druge. Evanđelje nas želi upoznati sa istinom, s našim dostojanstvom, s time da smo Božja djeca…Predajemo se u ruke Sinu i počinjemo živjeti kao Sinovi!”

Pri koncu misnoga slavlja dvojica sjemeništaraca izrekla su svoje svjedočanstvo duhovnoga poziva: Filip Pranjić, sjemeništarac trećega razreda iz župe Dobri Pastir – Brestje te Filip Šimunović, sjemeništarac drugoga razreda iz župe Uznesenja BDM – Kupinec pored Jastrebarskog. Obojica su zaradila veliki pljesak i aklamaciju okupljenog mnoštva vjernika.

Na posljetku, uslijedila je zahvala domaćeg župnika, a nakon blagoslova nabožnih predmeta, svi zajedno imali smo prigodu dodirnuti moćnik svetoga Antuna Padovanskog i preporučiti sebe te potrebe naših najbližih ovom moćnom svetcu.

Ugodno druženje nastavili smo uz hranu i piće zahvaljujući gostoprimstvu naših domaćina te smo se sretno oko 22.00 sata vratili na naš šalatski brijeg okrijepljeni blagoslovom i svjedočantsvom tolikih vjernika koji se utječu svetome Antunu Padovanskom.