U četvrtak, 01. lipnja ove godine, članovi medijske grupe Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu, sudjelovali su na prigodnoj svečanosti dodjele nagrada i priznanja Hrvatskog društva katoličkih novinara u “Plavoj dvorani” Nadbiskupskog duhovnog stola u Zagrebu. Nakon pozdravnih riječi predsjednice HDKN-a dr. Suzane Peran, osvrt na poruku pape Franje za 51. svjetski dan sredstava društvenih komunikacija dao je pročelnik Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije mr. Borna Puškarić.

U glazbenom dijelu sudjelovale su kandidatice i postulantice Družbe Kćeri Božje ljubavi predvođene odgojiteljicom s. Teom Barnjak uz glazbenu pratnju dr. Mirjane s. Cecilije Horvat, a program je vodila Ivana Šimunić.

Nagradu za životno djelo dobio je fra Gabrijel Mioč za dugogodišnji kvalitetni novinarski, urednički i izdavački rad u širenju Radosne vijesti putem medija. Dodijeljene su i dvije godišnje nagrade, i to Augustinu Bašiću, novinaru HTV-a za novinarsko i uredničko djelovanje, širenje duha zajedništva i dijaloga među religijama, te Kseniji Abramović za projekt Obiteljske televizije Laudato TV.

Na svečanosti su uručena i priznanja katoličkim glasilima te emisijama. Za 70 godina emitiranja priznanje se dodijelilo Hrvatskom programu Radio Vatikana. Za 50 godina izlaženja priznanje se dodijelilo vjesniku svetišta Majke Božje Trsatske „Marijin Trsat” i župnom listu župe sv. Mihovila-Zagreb „Duh Zajedništva”. Misijski list „Radosna vijest” dobilo je priznanje za 45 godina izlaženja. Za 25 godina emitiranja priznanje je dodijeljeno Emisiji HTV-a „Mir i dobro”, a za 25 godina emitiranja i kvalitetno praćenje tema iz vjerskoga života Emisiji HTV-a „Dobro jutro, Hrvatska”.

Za 20 godina izlaženja priznanje je dodijeljeno listu za vjerski, kulturni i društveni život „Kvarnerski vez” i glasilu župe Uznesenja Marijina-Kuna „Zvona Delorite”.

Postajama „Radio Marija”, „Hrvatski katolički radio” i „Radio MIR Međugorje” dodijeljena su priznanja za 20 godina emitiranja „Katolički tjednik” dobitnik je priznanja za 15 godina, glasilo Požeške biskupije „Zajedništvo” za 10 godina izlaženja. Ove godine po drugi puta je dodijeljena i posebna nagrada za mlade novinare. Nagradu je dobila Kristina Kasumović za rad „Sveti vratar”

.

Posebno smo ponosni što je naše sjemenište dobilo nagradu za mrežnu stranicu sa kršćanskim sadržajem, koja se od ove godine po prvi puta dodijeljuje onima koji šire Radosnu vijest putem novih komunikacijskih putova. U ime rektora sjemeništa, preč. Matije Pavlakovića, nagradu je preuzeo, u svojstvu njegova izaslanika vlč. Goran Bužak, odgojitelj u sjemeništu, u pratnji sjemeništaraca Marka Štefanova, Mihaela Žure i Bernarda Bisakija, koji su zaduženi za ažuriranje nagrađene stranice.

Po primitku nagrade, vlč. Bužak obratio se okupljenima sljedećim riječima:” Kao sjemenište, izuzetno smo ponosni na ovo priznanje! Gotovo se svakoga dana, trojica ovdje prisutnih sjemeništaraca, Marko, Mihael i Bernard, zajedno s našim rektorom Matijom, neumorno se trude da bi naša stranica bila ažurirana i izgledala kako izgleda. Ovo nam je priznanje neizmjeran poticaj u radu i trudu. Izuzetno zahvaljujemo Hrvatskom društvu katoličkih novinara što je prepoznalo ovo zalaganje te ćemo se i nadalje, a sada i još s većim žarom, truditi oko širenja Radosne vijesti preko naše mrežne stranice. Hvala svima.”

Nakon završetka službenog djela susreta, radost zajedništva nastavljena je u ugodnom društvu okupljenih uz hranu i piće.