Na poziv domaćega župnika, vlč. Saše Jozića na svetkovinu Presvetoga Trojstva, u nedjelju, 11. lipnja ove godine, rektor Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu, preč. Matija Pavlaković predslavio je misno slavlje drugoga dana trodnevne duhovne pripreme za župni blagdan svetoga Antuna Padovanskog s početkom u 11.00 sati u crkvi na otvorenom župe svetoga Antuna Pustinjaka u Odri Sisačkoj – Sisačka biskupija.

U koncelebraciji sudjelovao je domaći župnik, a ljepoti slavlja pridonijeli su sjemeništarci: Marin Ivica Feljan i Croat Balija iz Sisačke biskupije (župe Pohoda BDM – Sisak i Sv. Marije Magdalene – Sela kod Siska) te Hrvoje Havliček, sjemeništarac Varaždinske biskupije iz župe Kozarevac.

U svojoj nadahnutoj propovijedi rektor Pavlaković istaknuo je:”Presveto Trojstvo je otajstvo koje se nalazi u srcu naše vjere, a Bog želi da ga smjestimo i u srce naših života. Stvoreni smo radi ljubavi. Kad osjećamo ljubav u našim životima, dragi prijatelji, ona je nebeska, ali je još uvijek samo slika jedne veće slave koju ćemo gledati na nebesima, slave koju već sada navještamo riječima koje je izgovarao i sveti Antun Padovanski za čiji blagdan se pripremamo, a glase:Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu. Kako bijaše na početku tako i sada i vazda i u vijeke vjekova.”

Liturgijsko slavlje svojim pjevanjem uzveličao je župni mješoviti zbor, a okupljene vjernike posebno se dojmila ljepota služenja unutar liturgijskoga slavlja naših sjemeništaraca te svjedočenje o duhovnom pozivu Marina Ivice Feljana, sjemeništarca iz obližnjeg Siska.

Na koncu slavlja uzajamno izmjenjujući darove s preč. Rektorom, domaći župnik je zahvalio svima koji su doprinjeli ljepoti proslave drugog dana pripreme za župni blagdan te je pozvao sve prisutne da mole za nova i sveta duhovna zvanja, a napose za kandidate koji dolaze sa područja Sisačke biskupije.