U organizaciji profesorskog gremija Nadbiskupske klasične gimnazije s pravom javnosti na zagrebačkoj Šalati, u srijedu 14. lipnja ove godine, svetom Misom zahvalnicom, tradicionalnim “Tebe Boga hvalimo” zahvalili smo Gospodinu na svim primljenim darovima u prošloj školskoj godini.

Nakon sata razredne nastave, u 9.00 sati, započelo je misno slavlje u sjemenišnoj crkvi Srca Isusova koje je predvodio rektor sjemeništa, preč. Matija Pavlaković, koji ujedno vrši službu duhovnika u NKG-u. Nadahnutu homiliju održao je vlč. Ivan Grbešić, duhovnik sjemeništa, a također i duhovnik u NKG-u.

U koncelebraciji sudjelovali su: preč. dr. Marijan Franjčić, ravnatelj škole, fra Venancije Mihaljević, odgojitelj franjevačkih sjemeništaraca te prefekt vlč. Josip Đurin. Ljepoti misnoga slavlja pridonijeli su sjemeništarci svojim ministriranjem te mješoviti zbor Nadbiskupske klasične gimnazije pod ravnanjem profesorice Ankice Juričić. Orguljašku pratnju vršio je Vedran Jakić, sjemeništarac treće godine. Pod svetom Misom mnogi učenici pristupili su sakramentu svete ispovijedi zahvaljujući raspoloživosti vlč. Gorana Bužaka, sjemenišnog odgojitelja.

Na početku slavlja okupljenima se obratio i ravnatelj škole, preč. dr. Franjčić, zahvalivši svima na još jednoj uspješno završenoj školskoj godini te je preporučio zagovoru Srca Isusova one koji moraju ići na popravne ispite kao i maturante kojima traju ispiti državne mature. Svima je zaželio ugodne ljetne praznike kako bi odmoreni i sa novim elanom započeli novu školsku i vjeronaučnu godinu.

Govoreći okupljenim profesorima, učenicama i učenicima te djelatnicima gimnazije, vlč. Grbešić između ostaloga je naglasio:”Došli smo danas na jedan poseban sat, došli smo zahvaliti Bogu za još jednu školsku godinu. Danas nam je potrebna Ilijina mudrost jer Bog, kao i s Ilijom, računa i s nama. Ponekad nam se dogodi da se u svojoj školi i u nekoj drugoj sredini osjećamo kao stranci – tada nam je bitna povezanost s Isusom. Starozavjetni prorok Ilija bio je prorok koji je imao stav, a u našoj školi potreban nam je Kristov duh da bismo postali sveti poput Ilije. Bio sam jako iznenađen kada sam saznao da u našoj školi postoje male grupice učenika koje se skupljaju i mole – tu sam vidio Ilijin stav. Zahvalimo Gospodinu za ovu školsku godinu i nemojmo se umarati činiti dobro drugima jer se dobro uvijek dobrim vraća.”

Nakon misnoga slavlja uslijedilo je kratko druženje u prostorima škole i odlazak na zasluženi odmor.