U četvrtak, 15. lipnja ove godine, sjemenišna zajednica Međubiskupijskoga sjemeništa na zagrebačkoj Šalati svečano je proslavila svetkovinu Presvetoga Tijela i Krvi Kristove – Tijelovo. Kroz čitav tjedan trajale su probe za ovaj svečani dan, kitile su se euharistijske sjenice i uvježbavale pjesme kako bi što svečanije dočekali ovaj veliki blagdan.

Na jutarnjoj molitvi pohvala božanskog časoslova blagoslovili smo postavljene slike hrvatskih svetaca i blaženika te prigodne misli velikana povijesti Crkve koje od sada krase zidove naše sjemenišne kuće.

U 11.00 sati započela je svečana sveta Misa koju je predvodio vlč. Ivan Grbešić, duhovnik u sjemeništu, a koncelebrirali su prefekti vlč. Goran Bužak i vlč. Josip Đurin koji je izrekao prigodnu homiliju. Ljepoti slavlja pridonio je i naš sjemenišni zbor pod ravnanjem sjemeništarca Luke Celića, a orguljašku pratnju vršio je sjemeništarac Vedran Jakić. Sjemenišna asistencija pod ravnanjem dvojice ceremonijara: Timoteja Inkreta (sadašnjeg) i Frane Bijelića (dosadašnjeg), bila je opet na visini zadatka. Velik broj vjernika pristupio je sakramentu svete ispovijedi prije i pod svetom Misom, a djelitelj sakramenta pomirenja bio je naš rektor, vlč. Matija Pavlaković.

Nakon svete Mise uslijedila je i tradicionalna tijelovska procesija dvorištem našega sjemeništa, a najljepše ocjenjena priprema i uređenost euharistijske sjenice ove godine pripala je našim prvašima koji su se posebno iskazali za tu prigodu.

Po završetku euharistijskoga slavlja i tijelovske procesije, uslijedio je zajednički ručak sjemeništaraca, odgojitelja i dijela roditelja sjemeništaraca koji su došli po svoje sinove. Na ručku smo čestitali i imendan našem sjemeništarcu maturantu Viti Čapeti, koji je prvi sjemeništarac u povijesti sjemeništa koji će odmah nakon završetka mature nastaviti put filozofsko – teološkog studija u Rimu, kao kandidat Riječke nadbiskupije, na što smo neobično ponosni.

Ovom svetkovinom sjemeništarci zasluženo kreću na ljetni odmor do rujna i novih obveza koje ih očekuju u školi i sjemeništu.