Proteklog tjedna naši su sjemeništarci u zajedništvu s odgojiteljima proveli već tradicionalno ljetovanje na Malom Lošinju, kao nagradu za uspješno završenu školsku godinu. U ponedjeljak, 26. lipnja ove godine, u ranim jutarnjim satima, uputili smo se prema našem mjestu ljetovanja Domu sv. Martina na Malom Lošinju, odmorištu Zagrebačke nadbiskupije. S molitvom, pjesmom i spavanjem, vrijeme u busu nam je brzo prošlo te smo se u popodnevnim satima našli na našem odredištu. Ljubazno i topla srca dočekale su nas, s bogatim ručkom, naše drage domaćice i tako je započeo naš zasluženi odmor.

Ove godine odmor je bio još veseliji, jer su se našoj grupi priključili vjeroučenici i njihovi vjeroučitelji iz Siska, koji su bili prvi na ovogodišnjoj vjeronaučnoj olimpijadi. Svakodnevno kupanje, odmaranje i zabavljanje, ispunila je svakodnevna sveta Misa, a najljepši dan u tom tjednu bio nam je četvrtak, kada smo proveli dan u tišini i klanjanju pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Ovogodišnje ljetovanje bilo je posebno i po tome što smo mogli u nedjelju, 02. srpnja ove godine, sudjelovati na mladoj misi vlč. Antona Budinića. Bilo nam je veliko zadovoljstvo biti dijelom toga slavlja, a ugodno nas je iznenadio mons. Ivica Petanjak OFMCap, biskup Krčke biskupije i naš prošlogodišnji voditelj duhovnih vježbi na Krasnu, svojom moćnom propovijedi na ovoj Mladoj Misi.

Kao što kažu „sve što je lijepo, brzo prođe“, tako je i ovo naše kratko ljetovanje na prekrasnom otoku Malom Lošinju brzo prošlo, ali ćemo uvijek nositi sve dogodovštine i osjećaje s Malog Lošinja u srcu. S tim mislima smo u ponedjeljak, 03. srpnja ove godine, krenuli natrag put Zagreba, neki od nas daljnjim obavezama, a neki nastavku odmora.