U petak, 25. kolovoza, s početkom u 11.30 sati u prostorima Nadbiskupske klasične gimnazije s pravom javnosti u Zagrebu, održana je primopredaja službe Ravnatelja istoimene ustanove.

Odlukom i dekretima kardinala Josipa Bozanića, nadbiskupa zagrebačkog i metropolite, od nove školske i vjeronaučne godine upravu NKG-a preuzela je gđa Ljuba Duvnjak, dosadašnja vjeroučiteljica u Tehničkoj školi u Zagrebu te članica Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije, a dosadašnji ravnatelj, preč. dr. Marijan Franjčić, nakon 10 godina vodstva ove renomirane crkvene ustanove, preuzeo je službu kanonika Prvostolnog kaptola zagrebačkog.

Primopredaji je, u ime Nadbiskupa, nazočio mons. dr. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački.

Ljuba Duvnjak diplomirala je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom studija počela je sudjelovati u pripremama odraslih za sakramente kršćanske inicijacije u samostanu sv. Franje na Kaptolu. Nakon završetka studija vodila je župnu katehezu u Župi Bezgrešnog Srca Marijina na Jordanovcu, gdje je i radila u osnovnoj školi.

Sveučilišni je mentor studentima Katoličkog bogoslovnog fakulteta i Filozofsko-teološkog fakulteta Družbe Isusove.

Voditeljica je županijskog stručnog vijeća srednjih strukovnih škola i mentorica pripravnicima za polaganje stručnog ispita.

Važno je naznačiti da je nova ravnateljica, gđa Duvnjak, prva žena laikinja u dugoj povijesti ove ustanove, koja preuzima tako važnu službu koju joj Crkva povjerava.

Nakon primopredaje službe uslijedio je i radni ručak s vodstvom Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa te dobrodošlica novoj ravnateljici. Profesorica Duvnjak na službu nastupa 1. rujna ove godine.

Preuzeto sa:

http://www.zg-nadbiskupija.hr/