U subotu 09. i nedjelju 10. rujna, održalo se 286. Zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba Majci Božjoj Bistričkoj. Ovogodišnje hodočašće odvijalo se pod geslom:”S Marijom i Josipom hodimo u novosti života!”

I naši sjemeništarci, već tradicionalno svake godine, uključuju se u ovo hodočašće želeći preporučiti svoj duhovni poziv i intelektualno sazrijevanje Majci Božjoj – Kraljici Hrvata.

Rano ujutro u subotu, 09. rujna, 44 sjemeništaraca predvođeno svojim odgojiteljima krenulo je organiziranim vlakom iz Zagreba prema Konjščini gdje je sa mnoštvom mladih Zagrebačke nadbiskupije nastavilo svoje hodočašće prema svetištu u Mariji Bistrici. Nakon hodočasničke svete Mise uslijedio je smještaj u samome Svetištu,a za “fini ručak” pobrinuo se naš rektor koji je sjemenišnim kombijem dopremio nam potrebne vreće za spavanje, deke i još mnogo drugih slastica kako bi mogli bez brige noćiti u dragom nam Svetištu.

Nakon ručka i kratkog odmora, u 15.00 sati sudjelovali smo na programu u šatoru sa mladima Nadbiskupije, a program je vodio vlč. mr. Jakov Rađa, Promotor kršćanskih poziva u Zagrebačkoj nadbiskupiji i Povjerenik za pastoral duhovnih zvanja, te izvanredni duhovnik u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu. Za to vrijeme naši odgojitelji, u zajedništvu sa ostalim pristiglim svećenicima, bili su na raspolaganju za sakramenat Svete ispovijedi okupljenim mladima.

U 20.00 sati sudjelovali smo u pobožnosti “Put svijetla” koju je predvodio mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački, u zajedništvu s mons. Ivanom Šaškom te preč. mr. Domagoja Matoševića, rektora Svetišta. Nakon pobožnosti, već pomalo umorni, okrijepili smo iznova svoje tijelo slasnom večerom u restoranu “Prijatelj”, nakon čega je uslijedio odlazak na spavanje i zasluženi počinak.

Idućega dana, u nedjelju 10. rujna, sudjelovali smo na svetoj Misi sa vjernicima grada Zagreba koju je predvodio mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački, a kardinalovu propovijed izrekao je mons. Mijo Gorski. U popodnevnim satima vlakom iz Konjšćine vratili smo se u naše sjemenište.

U radosti zajedništva mladih Zagrebačke nadbiskupije te sa mnoštvom primljenih duhovnih milosti, nastavljamo hod s Kristom u našoj sjemenišnoj zajednici.