U ponedjeljak, 11. rujna ove godine, u kapeli sv. Josipa u Nadbiskupskoj klasičnoj gimnaziji u Zagrebu, započeli smo projekt pod nazivom “Veliki odmor s Isusom”. Ovaj projekt održavat će se svakog ponedjeljka u mjesecu, na početku tekućeg tjedna, gdje Gospodinu želimo preporučiti tjedan koji je pred nama i zahvaliti na milostima koje smo već primili po Njegovu zagovoru u proteklom tjednu.

Na inicijativu duhovnika u NKG-u, a uz odobrenje i poticaj nove ravnateljice NKG-a, gđe. Ljube Duvnjak, za ovu školsku i vjeronaučnu godinu pripremljeni su mnogobrojni duhovni sadržaji za učenike, profesore i djelatnike same škole. Ovaj projekt, uz redovitu sv. Misu svakoga dana u 7.30 sati, početak je tih duhovnih ostvarenja.

U 10.25 sati oko 40-ak učenika i profesora okupilo se u školskoj kapeli na kratkom euharistijskom klanjanju (15 min) koje je predvodio vlč. Petar Mlakar, duhovnik u sjemeništu. Uz pjesmu i molitvu na poseban način Isusu smo prikazali sve unesrećene u posljednjim potresima i uraganima koji haraju SAD-om, naše obitelji te sve preminule članove školske zajednice.

Nakon blagoslova s Presvetim Oltarskim Sakramentom mnogi su od prisutnih učenika pohvalili ovu inicijativu i obećali ustrajnost u odazivu.

Na ovaj način odgojitelji Međubiskupijskog sjemeništa te profesorski gremij NKG-a u Zagrebu pokazuju srž svoga poslanja među mladima danas, a on glasi:”Voditi mlade k Isusu!”