Ovog petka i subote, 15. i 16. rujna, u našoj sjemenišnoj zajednici održana je prva ovogodišnja mjesečna duhovna obnova, koju je vodio novi duhovnik, vlč. Petar Mlakar. Kroz primjer iz života starozavjetnog patrijarha Jakova, koji je najprije Boga zvao „Bogom svojeg oca Izaka“, a nakon iskustva Božjeg zahvata u njegov život „Bogom svojim“, razmišljali smo o važnosti osobnog susreta i odnosa s Bogom.

Vlč. Petar iskoristio je priliku da ga kroz ovu duhovnu obnovu sjemeništarci malo bolje upoznaju pa im je u osnovnim crtama iznio svoj životni put i vlastito iskustvo susreta s Bogom u osobnom životu.

Zatim smo promišljali o „savezu“ kao ključnom pojmu za razumijevanje Biblije i kršćanske vjere te osvijestili činjenicu da se po svetom Krštenju i Potvrdi nalazimo u savezu s Isusom Kristom, u kojem On želi da mi računamo na Njega u svemu, ali u kojem i On računa na nas kao na svoje suradnike u Crkvi i u ovom svijetu, u kojem se odvija velika borba između Dobra i Zla. Zato smo se pobliže upoznali sa pobožnošću Presvetom Srcu Isusovom, kao dodatnoj pomoći za življenje svog krsnog saveza.

Na kraju je vlč. duhovnik kroz nekoliko primjera iz svog pastoralnog iskustva ohrabrio sjemeništarce da i oni mogu, ukoliko se Bogu posve stave na raspolaganje, pridonijeti preobrazbi ovoga svijeta, pridonijeti da brojne duše našeg vremena pronađu mir svoga srca, radost i smisao života u Bogu.