Misno slavlje bdjenja uoči svetkovine Svih Svetih pod nazivom „Holywin – svetost pobjeđuje“ održalo se u utorak, 31. listopada ove godine, u 18.30 sati u Međubiskupijskom sjemeništu na Šalati. Misno bdjenje predvodio je mons. mr. Antun Sente ml.,rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu – Dubovac, a scenskim prikazom nakon misnog bdjenja prikazao se život sv. Josipa.

Na euharistijskom slavlju uz mons. Sentea koncelebrirali su: vlč. Ivan Valentić, povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije, preč. Matija Pavlaković, rektor Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu, vlč. Tomislav Kralj, upravitelj župe sv. Nikole u Bistri te vlč. Toni Potrebić, đakon. Pjevanjem je misno slavlje animirao Nadbiskupijski zbor mladih, a ljepoti slavlja pridonijeli su i ministranti župe Bistra te svečana asistencija šalatskih sjemeništaraca. Prije i tijekom sv. Mise četvorica svećenika bila su na raspolaganju mladima za sakrament sv. Ispovijedi.

U prigodnoj propovijedi mons. Sente je izložio nekoliko primjera uslišanja vjernika po zagovoru sv. Josipa te pozvao mlade i sve okupljene da se utječu njegovu moćnom zagovoru u svim potrebama. Posebno je naglasio da volimo svoju domovinu i da u njoj izgrađujemo bolju budućnost.

Po završetku slavlja vlč. Valentić je zahvalio predvoditelju slavlja na nadahnutoj propovijedi, rektoru Sjemeništa na lijepom gostoprimstvu te je sve pozvao u svečanu dvoranu Sjemeništa na uprizorenje predstave o životu sv. Josipa koju su za ovu prigodu priredili mladi grada Zagreba, a koja se izvodi u dva dana, 31. 10. i 1. 11. s početkom u 20.00 sati.

Rekli smo DA Holywinu, jer… su Euharistija i molitva jedini pravi izvor snage, jer je pjesma dvostruka molitva, jer je predivno vidjeti toliko mladih okupljenih oko Kristova stola, jer smo upoznali život sv. Josipa (scenski prikaz), jer smo kupnjom ulaznice pomogli studentima koji nemaju mogućnosti za školovanje… SVETOST pobjeđuje!