U četvrtak, 18. siječnja ove godine, odgojitelji Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu, predvođeni vlč. Petrom Mlakarom, duhovnikom Sjemeništa, pohodili su Dječju bolnicu Srebrnjak u Zagrebu te blagoslovili djelatnike i korisnike ove Ustanove kao i sve bolničke odjele.

Budući da su Sjemenište i Bolnica, 7. lipnja 2017., potpisali Sporazum o međusobnoj suradnji, ovaj čin blagoslova jedan je od vidova širokoga spektra suradnje ovih dviju institucija.

Na završetku blagoslova prostorija bolnice, vlč. Goran Bužak i vlč. Mato Malekinušić u ime rektora Sjemeništa, preč. Matije Pavlakovića koji je, zbog ranije preuzetih obveza, bio spriječen sudjelovati u samom činu blagoslova, svim su pacijentima bolnice darovali prigodne poklone kao podsjetnik na ovaj pohod i sâm čin blagoslova.

Kroz ovu građansku godinu dogovorena je i korizmena duhovna obnova djelatnika bolnice koja će se održati u ožujku mjesecu ove godine, a koju je posebno pozdravio ravnatelj DB Srebrnjak, dr. sc. Boro Nogalo sa svojim suradnicima.