Na prvi dan mjeseca veljače, u našem Sjemeništu, održan je prvi ovogodišnji „Susret vjere“, čiji je gost večeri bio gospodin Zvonko Franc; suprug, otac, teolog i novinar. Tema ovomjesečnog „Susreta vjere“ bila je: „Ljubav pobjeđuje svaki strah“.

Nakon uvodnog slova i pozdrava preč. Matije Pavlakovića, rektora Sjemeništa, okupljenim sjemeništarcima, njihovim prijateljima, roditeljima i školskim kolegama obratio se gost večeri, Zvonko Franc. Svoje svjedočenje započeo je molitvom te je naglasio kako često moramo razgovarati s našim Bogom, učiteljem i spasiteljem. Tumačeći svaku od uloga koju u životu vrši posvjedočio je kako Bog u njegovu životu je napravio mnoge zaokrete te kroz primjere osobne molitve u kojoj Bog uslišava molitvu sa riječima:“Ne još…, Može… , Imam nešto bolje za tebe…“, ocrtao je razne faze svoga života od djetinjstva, puberteta, mladenačkih traženja do ostvarene životne zrelosti.

Na kraju svjedočenja, zajedno sa vlč. Duhovnikom, otpjevao je svoju autorsku pjesmu pod naslovom „Lice prijatelja“ za koju je napisao tekst i glazbu, a praizvedbu je doživjela na Uskrs festu 2002. godine.

Po završetku svjedočenja te uručenja prigodnoga poklona gospodinu Zvonku Francu od strane preč. Rektora, vrhunac susreta bilo je 20 – minutno euharistijsko klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom, koje je predvodio vlč. Petar Mlakar, sjemenišni duhovnik, a glazbeno su ga popratili sjemeništarci kroz orgulje i gitaru, a po završetku susreta sa živim Bogom uslijedilo je tradicionalno druženje svih sudionika Susreta u atriju Sjemeništa uz grickalice i sok.

Susret je završio oko 22.15 sati, a novi je zakazan za 1. ožujka 2018. godine, na kojem će gostovati predstavnici Papinskih misijskih djela u RH.