U petak, 16. ožujka ove godine, tamburaški orkestar Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu predvođen vlč. Goranom Bužakom, sjemenišnim odgojiteljem i prof. Silvijom Mužak, voditeljicom orkestra pohodio je, na poziv sestara Uršulinki iz Vlaške ulice u Zagrebu, dječji vrtić „sv. Anđela Merici“ te sudjelovao u programu proslave „Dana očeva“ prigodom nadolazeće svetkovine sv. Josipa koju Crkva kalendarski slavi 19. ožujka.

Program proslave „Dana očeva“ organizirala je č.s. Blaženka Divić, ravnateljica i odgojiteljica u vrtiću, a sastojao se u slavlju sv. Mise koju je s početkom u 17.30 sati u kapeli samostana predvodio vlč. Bužak, a liturgijsko pjevanje animirali su sjemenišni tamburaši pod vodstvom prof. Mužak. Ovaj vrtić ukupno broji 63 upisane djece u dobi od 3 do 6 godina u tri odgojne skupine: „Kolibrići“ – mlađa odgojna skupina; „Medvjedići“ – srednja odgojna skupina i „Žirafice“ – starija odgojna skupina.

Prije početka misnog slavlja sve okupljene roditelje, a pogotovo očeve, pozdravila je č.s. Divić, ravnateljica vrtića, izrazivši radost što, kao posebni gosti ove Proslave, su se odazvali sjemeništarci sa šalatskoga brijega koji su zapravo susjedi vrtića. „U samom geslu vrtića ‘Budite povezani jedni s drugima vezom ljubavi’ ocrtava se zajedništvo ove dvije odgojne institucije koje danas zajednički upriličuju nešto lijepo za vas, dragi očevi“, zaključuje Ravnateljica.

 

U svojoj propovijedi, hodajući među djecom, vlč. Bužak progovorio je o sv. Josipu kao zaštitniku očeva i pozvao je okupljene mališane da slušaju svoje roditelje na onaj isti način kao što je i mali Isus slušajući i gledajući Josipa i Mariju rastao u „mudrosti i umnosti“, kao svjedoče sv. Pisma. U malom kvizu o svetkovini Uskrsa koji nadolazi, okupljeni mališani testirali su svoja stečena znanja, a svaki točan odgovor sjemeništarci su nagradili „bisom“ na tamburicama.

Nakon sv. Mise uslijedio je kratki recital djece prigodom proslave „Dana očeva“, a sav program završio je u ugodnom druženju svih sudionika uz hranu i piće u prostorima samostana.