Dana 20. ožujka 2018. u Dječjem vrtiću Svetog Josipa u Granešini proslavljen je Dan vrtića. Euharistijsko slavlje u 16 sati predslavio je velečasni Petar Mlakar, duhovnik sjemeništaraca sa Šalate.

Svetoj misi i programu nazočile su s. Benwenuta Kaczocha, zamjenica Vrhovne glavarice i s. Danica Sanader, vrhovna savjetnica koje borave u samostanskoj zajednici sv. Josipa u Granešini zbog Kanonske vizitacije te s. Gordana Igrec, provincijalna glavarica i s. Elvira Tadić, kućna predstojnica kao i ostale sestre iz zajednice.

Prije slavlja svete mise čestitku svojim tatama uputila su djeca iz jasličke skupine recitacijom i plesom JEDNOG DANA RJEŠIO MOJ TATA, ZA ROĐENDAN DA MI KUPI BRATA, čime su izazvali veliko oduševljenje svih nazočnih.

Potom je slijedilo euharistijsko slavlje koje su svojim pjevanjem uljepšala djeca uz pratnju s. Mirele i tate Josipa Gečevića. U svojoj propovijedi velečasni Petar ispričao je priču o djetetu koje se kroz prozor bacilo u očev zagrljaj. Iako ga nije vidio jer je požar obuhvatio cijelu kuću i bilo je mnogo dima, dijete je vjerovalo da će ga otac uhvatiti. Često puta se i mi moramo tako baciti u Božje ruke vjerujući da nas nebeski Otac čuva i štiti, a očevi često moraju svoje planove ostaviti kako bi ispunili plan Božji onako kako je to učinio sv. Josip. Važno je sanjati kako je sanjao sv. Josip i prepuštati se Božjem vodstvu.

Nakon svete mise djeca su izvela kratki prigodni program, recitacije i pjesme, kojim su svojim tatama čestitali njihov dan. Na samom početku programa djeca su na hrvatskom i talijanskom jeziku otpjevala načelo naše Družbe Kćeri Božje ljubavi – ČINI DOBRO, DARUJ RADOST…

Poslije pjesama TEBI TATA PJESMU PJEVAM i HVALA MAMA, HVALA TATA, djeca su roditelje iznenadila poklonima napravljenim za njih. Na kraju programa djeca su pozvala tate da zajedno s njima otpjevaju jednu pjesmu uz pokrete HEJ BOK, KAKO SI TI, DOBRO TE JE VIDJETI, HEJ BOK, KAKO SI TI, BAŠ JE LIJEPO S TOBOM PJEVATI.