U nedjelju, 08. travnja, nakon otpjevane svečane molitve časoslova Naroda Božjega, u prostorijama Sjemeništa održao se plenum za odgojitelje i sjemeništarce kojim je predsjedao preč. Matija Pavlaković, rektor sjemeništa.

Plenum je započeo u 20.45 sati na kojem je prisustvovalo 39 sjemeništaraca (2 opravdano ispričana) i svi odgojitelji. Na početku plenuma preč. Rektor iznio je plan rada u sjemeništu za IV., V. i VI. mjesec, a posebno se osvrnuo na realizaciju projekta Susreta sjemeništaraca Hrvatske i BIH-a koji će se održati u Splitu od 27. do 29. travnja ove godine.

Također je potakao prisutne sjemeništarce na maksimalno zalaganje u školi budući da do ljetnih praznika ostaje svega 10 radnih tjedana. Osvrnuo se i na maturante koji zaključuju svoje srednjoškolsko obrazovanje, a teme poput hodočašća na župe, podjela novih službi u sjemeništu, svećenička ređenja u nad/biskupijama, ljeto na Malom Lošinju i sl. i ove su godine bile neizostavne.

Na kraju plenuma, završnim blagoslovom i molitvom, preč. Rektor zaželio je svima mnogo uspjeha na duhovnom i intelektualnom planu u ovom, posljednjem poluvremenu školske i sjemenišne godine.