Na poziv upravitelja župe, vlč. Nikole Jurkovića, rektor Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu, preč. Matija Pavlaković, predvodio je od 19. do 21. travnja trodnevnu duhovnu pripremu za proslavu blagdana sv. Jurja mučenika, nebeskoga zaštitnika Gornje Stubice.

Prvoga dana trodnevnice preč. Pavlaković pozdravljajući okupljene vjernike predstavio je teme duhovne obnove: euharistiju, Božju riječ i Mariju, kazavši da su to tri izvora svih svetaca. Podsjetio je da postoji samo jedna tragedija: Da ne budemo sveti!

Prvoga dana duhovne pripreme, govoreći o euharistiji okupljenima je poručio – pričešćuj se s vjerom i razgovaraj s Isusom. On nije mrtav. On je živ. U zadnje vrijeme na to nas podsjeća euharistijskim čudima diljem svijeta koje je i znanost dokazala u posvećenim hostijama koje su prokrvarile. Ipak, najveće čudo su sveci koji su postali kristoliki, poput sv. Jurja. Prvi dan duhovne pripreme završio je euharistijskim klanjanjem na nakanu novih i svetih duhovnih zvanja, budući da je trodnevnica održana uoči nedjelje Dobroga Pastira, kada Crkva posebno moli za nove svećenike, redovnike i redovnice.

Drugoga dana trodnevnice, u petak, 20. travnja, preč. Rektor progovorio je o sv. Pismu, Božjoj riječi, poručivši – čitaj i razmatraj Božju riječ svaki dan, osobito evanđelja da se Isus nastani u tvome srcu i da bude prepoznatljiv na tvojem licu. Nakon svete Mise održala se i pobožnost Presvetom Srcu Isusovu, a predvodile su je članice župne molitvene zajednice.

Posljednjeg, trećeg dana trodnevnice, u subotu, 21. travnja, preč. Pavlaković progovorio je o štovanju i pobožnosti prema BDM, jer je subota dan njoj posebno posvećen. Govoreći o Presvetoj Djevici, između ostalog, je naglasio kako je Marija pripremala prvi Isusov dolazak, ali priprema i drugi okupljajući Isusove učenike današnjice u svojim brojnim svetištima. Mariju ljubeći čovjek se ne gubi, već ima čvrsto uporište u svom duhovnom životu.

Zaključujući trodnevnicu i zahvaljujući vlč. Župniku na iskazanom povjerenju, konstatirao je:“ Ako se srcem napajamo sa ova tri izvora (euharistija, Božja riječ i pobožnost prema BDM) bit ćemo sveti, a to je cilj naših života. Biti osrednji ili mlaki kršćanin nije nikakva poruka današnjem svijetu – to je antireklama. Danas su nam potrebni novi sveci“, zaključuje Rektor.

Na sam dan zaštitnika župe, prijepodnevnu svetu misu predvodio je vlč. dr. Stjepan Rusan u zajedništvu svećenika iz Stubičkog dekanata te pristiglih hodočasnika, a večernju svetu misu predvodio je mons. dr. Jorge Ramos,  svećenik prelature Opus Dei iz Zagreba. Na misi su sudjelovale sve udruge koje djeluju na području župe, zajedno sa načelnikom Općine i suradnicima, jer je sveti Juraj zaštitnik i Općine Gornja Stubica. Pjevanje je animirao župni zbor. Nakon mise upriličen je zajednički domjenak za sve vjernike u dvorištu pastoralnog centra.