Ususret Susretu malih sjemeništa RH i BIH u Splitu (27.-29.4.2018.)

Nadbiskupsko sjemenište u Splitu domaćin je ovogodišnjeg susreta sjemeništaraca malih sjemeništa, dijecezanskih i redovničkih, iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Susret pod geslom “Isus ga pogleda i zavoli…” (usp. Mk 10, 21), započinje okupljanjem u petak, 27. travnja. Sjemeništarci i odgojitelji iz Zagreba bit će smješteni u franjevačkom sjemeništu u Sinju, a sjemeništarci i odgojitelji iz Zadra i Travnika u nadbiskupskom sjemeništu u Splitu.

Program središnjeg dana susreta, u subotu 28. travnja, započinje u 9.30 procesijom iz crkve Sv. Filipa Nerija u katedralu Sv. Dujma, gdje će nadbiskup Marin Barišić predvoditi euharistijsko slavlje. U 11.15 predviđeno je predstavljanje pojedinih sjemeništa u velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa. Nakon zajedničkog ručka, oko 14.30 započinje sportsko-rekreacijski program. U 18.30 bit će euharistijsko klanjanje, a u 19.00 večera uz koju je predviđeno zajedničko druženje uz pjesmu i program iznenađenja na dvorištu sjemeništa. Zadnjega dana susreta, u nedjelju, pojedina sjemeništa sudjeluju na misnim slavljima u župama grada Splita i Sinju.

Na susretu sudjeluju sjemeništarci domaćini Nadbiskupskog sjemeništa iz Splita, Međubiskupijskog sjemeništa iz Zagreba, Nadbiskupskog sjemeništa „Zmajević” iz Zadra, Nadbiskupskog sjemeništa „Petar Barbarić” iz Travnika, sjemeništarci franjevačkog sjemeništa iz Sinja, sjemeništarci franjevci s Kaptola i sjemeništarci franjevaca konventualaca iz Zagreba.

Plodove Susreta preporučamo u Vaše molitve!

Preuzeto sa:
http://www.ika.hr/