„K brdima oči svoje uzdižem:
odakle će mi doći pomoć?
Pomoć je moja od Jahve
koji stvori nebo i zemlju.“ (Ps 121)

U utorak, 1. svibnja, kada je u Republici Hrvatskoj državni praznik i neradni dan, a Crkva slavi spomendan sv. Josipa Radnika, sjemenišna zajednica sa Šalate uputila se na Sljeme želeći provesti dan u prirodi kroz molitvu i zajedničko druženje.

U 10.00 sati sjemeništarci, predvođeni svojim odgojiteljima, krenuli su put Sljemena pješačeći kroz prirodu, a u 13.00 sati dohvatili su sljemenski vrh slaveći sv. Misu u crkvi Majke Božje Sljemenske Kraljice Hrvata. Sv. Misu predvodio je vlč. Mato Malekinušić, a u koncelebraciji su bili preč. Matija Pavlaković, vlč. Petar Mlakar i vlč. Goran Bužak koji je ujedno održao i prigodnu homiliju govoreći o sv. Josipu Radniku.

U svojoj propovijedi, između ostaloga, je kazao:“Svaki rad je dostojanstven bez obzira kako bio neznatan. Danas pred nama svijetli lik sv. Josipa; on nije bio čovjek velikih riječi, već čovjek rada i djela po kojima je svoje putove prepustio Bogu. Mi vjerujemo i znamo, a u tome nam je sv. Josip svjedok, da tko se prepusti Bogu te se trudi i pomalo radi – on je sretan čovjek. Na današnji spomendan možemo si postaviti pitanje kako ja radim?; kako odgovaram na Božje povjerenje koje mi je dano? Sv. Pavao će reći: ‘Tko ne radi neka i ne jede!’, što znači da je nerad grijeh protiv Boga i zajednice, a s druge strane rad je put osobnog posvećivanja i sjedinjenja s Bogom te svoj dio ima u završetku Stvaranja. Trudimo se biti ljudi molitve i rada“, zaključuje vlč. Bužak.

Nakon sv. Mise uslijedio je obilati ručak uz roštilj i „prvomajske“ delicije, a potom su uslijedile različite igre poput odbojke, badmintona, frizbija, šetanja prirodom, ali i izležavanja uz svirku gitare i pjesmu naših sjemeništaraca i odgojitelja.

Svoj pohod Sljemenu zaključili smo oko 16.30 sati kada smo se umorni polako pješice vratili u naše Sjemenište, ali i spremni za nove intelektualne izazove koji nas očekuju u narednim tjednima.