Na prvi četvrtak mjeseca svibnja, u našem Sjemeništu, održan je drugi ovogodišnji „Susret vjere“, čija je gošća večeri bila doktorica Mirjana Radan, specijalist ginekologije. Tema ovomjesečnog „Susreta vjere“ bila je: „Moja Gospa stoji i nikada ne pada“.

Nakon uvodnog slova i pozdrava preč. Matije Pavlakovića, rektora Sjemeništa, okupljenim sjemeništarcima, njihovim prijateljima, roditeljima i školskim kolegama obratila se gošća večeri, dr. Radan.

Svoje svjedočenje bazirala je na temama osobnog iskustva vjere, izazova na području medicine sa posebnim naglaskom na ginekologiju te borba za nerođene živote u smislu „pro life“ kulture. U svom dojmljivom nastupu, između ostalog, je naglasila:“Ono štu su me naučili roditelji, a i moje mi iskustvo govori jest to da što god sam postigla u životu treba imati svrhu. Život je nama dan na posvećenje. U mom životu najveću ulogu je odigrala Gospa. Gospa satire svojom petom zlo, a u toj peti su sakriveni svi ‘maleni’ i ponizni ljudi… Čovjek je slikovito biće, jedna slika govori tisuću riječi. Svakoga koga pomognemo, naše je dijete… Najveći problem mladoga čovjeka jest zauzeti svoj stav i prepoznati svoj identitet. Mlade treba prihvatiti, zagrliti i pomoći im pronaći same sebe. Neprijateljima trebamo oprostiti i pretvoriti ih u naše prijatelje. Bog je moj ‘otpad’, koji nije smeće, pretvorio u cvijeće, a Gospa je poluga s kojom se može pokrenuti cijeli svijet“, zaključila je dr. Radan.

Po završetku svjedočenja te uručenja prigodnoga poklona dr. Mirjani Radan od strane preč. Rektora, vrhunac susreta bilo je 20 – minutno euharistijsko klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom, koje je predvodio vlč. Petar Mlakar, sjemenišni duhovnik, a glazbeno su ga popratili sjemeništarci kroz orgulje i gitaru, a po završetku susreta sa živim Bogom uslijedilo je tradicionalno druženje svih sudionika Susreta u atriju Sjemeništa uz grickalice i sok.

Susret je završio oko 22.15 sati, a novi je zakazan za 07. lipnja 2018. godine, na kojem će gostovati Marin Periš.