„Ti si sin moj!“ (Ps 2, 7)

Od 11. do 13. svibnja, maturanti Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu predvođeni vlč. Petrom Mlakarom, duhovnikom u sjemeništu, boravili su na otoku Krku, u Glavotoku, gdje je smješten samostan franjevaca trećoredaca glagoljaša  te u već tradicionalnoj duhovnoj obnovi pred kraj srednjoškolskog obrazovanja razmatrali o izboru svoga životnoga poziva.

Na obnovi su sudjelovali slijedeći maturanti: Croat Balija, Josip Čoklica, Marin Ivica Feljan, Kristijan Grabovac, Timotej Inkret, Vedran Jakić, Mario Perinec, Karlo Pezić, Filip Pranjić, Alen Sever i Marko Štefanov, a maturant Tomislav Polak, zbog ranije preuzetih obveza, nije mogao sudjelovati na duhovnoj obnovi.

Duhovna obnova svoj temelj imala je u ulomku iz drugoga Psalma:“Ti si sin moj!“(usp. Ps 2,7). Sastojala se od molitve Duhu Svetom te stavljanja u Božju prisutnost osobe koja započinje molitvu, čitanja Biblijskoga teksta te aktualizacije istoga u svoj život vezan uz pitanje: “Bože, što mi ovime govoriš?” te završnom usmenom molitvom zahvaljivanja. Razmatralo se nad zrelošću mladoga čovjeka te o problemima i preprekama s kojima se mlad čovjek može susresti. Duhovna obnova u sebi je sadržavala i svakodnevnu svetu Misu, euharistijsko klanjanje pred Presvetim te molitvu krunice uz rivu kao i “školu šutnje” kako bi lakše mogli čuti Gospodina. Uz molitveni dio nije izostao ni onaj rekreacijski kroz igru i kupanje.

Vjerujemo i nadamo se kako će naši maturanti znati izabrati svoj životni poziv te postati istinski radnici za boljitak naše domovine i Crkve u Hrvata.