U utorak, 15. svibnja, na spomendan Svih svetih Solinskih mučenika, u bazilici Srca Isusova u Međubiskupijskom sjemeništu na zagrebačkoj Šalati, održao se završni koncert sjemeništaraca i njihovih profesora, koji se tradicionalno odvija svake godine u tjednu pred odlazak maturanata svojim kućama.

Profesori glazbe: Božidar Ljubenko (klavir i orgulje), Zdravko Marković (gitara) te Silvija Mužak (tamburice) i kroz ovu školsku godinu pripremali su nekoliko sjemeništaraca različitih razreda i “brusili” njihove talente kako bi u ovom koncertu sjemeništarci pokazali svoje umijeće komuniciranja glazbe kao zvonke radosti slušateljima okupljenim iz našega susjedstva i sjemenišne zajednice.

Koncert je započeo u 20.00 sati riječima dobrodošlice magistra muzikologije, prof. Božidara Ljubenka, koji je zahvalio okupljenima na dolasku i uveo nas u sam koncert koji je u sebi sadržavao različiti opus djela, a izvodili su ga uz sekstet Međubiskupijskog sjemeništa i: Vedran Jakić, Mario Perinec, Luka Žeželj, Mihael Žura, Timotej Inkret i Antonio Ljevar (orgulje), Josip Rendulić i Petar Vuković (gitara) te Tomislav Polak, Marin Ivica Feljan, Luka Žeželj, David Širajčić, Mihael Žura, David Dragičević, Lovro Sušac, David Đuroci, vlč. Petar Mlakar, vlč. Goran Bužak i Croat Balija (tamburice). Unutar koncerta posebna gošća iznenađenja bila je Iva Ćosić, učenica maturantica Nadbiskupske klasične gimnazije u Zagrebu koja je na harmonici izvela skladbu A. Belošinskog: „Četiri godišnja doba“.

Nakon završne skladbe uslijedio je gromoglasni pljesak svih okupljenih kao najveća nagrada onima koji su nam ovaj koncert darovali. Riječi zahvale, uz prigodne poklone izvođačima i profesorima, uputio je u ime  svih prisutnih preč. Matija Pavlaković koji je zahvalio roditeljima i profesorima NKG-a na dolasku i podršci te još jednom posebno apostrofirao rad profesora koji su kroz godinu dana svakoga tjedna u nekoliko termina i sati svoj dar i talenat nesebično pretakali u naše sjemeništarce. Pohvalio je i sjemeništarce za trud i angažman marljivoga vježbanja koje svoj smisao ima u izgrađivanju vlastite osobe i sjemenišne zajednice u kojoj se taj talent prepoznaje i razvija.

Po završetku koncerta uslijedilo je druženje svih okupljenih uz hranu i piće u prostorijama Sjemeništa te izmjena još „vrućih“ dojmova koji će se slijegati kroz tjedne koji su pred nama.