Na svetkovinu Presvetog Trojstva, u nedjelju 27. svibnja 2018., duhovnik našeg Sjemeništa vlč. Petar Mlakar, zajedno s trojicom sjemeništaraca, Hrvojem Havličekom, Stjepanom Kovačićem i Patrikom Kolakovićem, pohodio je Župu Sedam Žalosti BDM i Sv. Križa u Kotoribi, na poziv kotoripskog župnika, vlč. Marinka Prsteca.

Slaveći svetu Misu u prekrasnoj župnoj crkvi, duhovnik je u homiliji istaknuo kako je Isus naložio svojim učenicima da učine sve narode njegovim učenicima krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga. U grčkom jeziku riječ koju mi prevodimo sa krštenje je baptizein, što doslovno znači uroniti. Dakle, Isus želi čitav svijet uroniti u ljubav Presvetog Trojstva. Da bismo stoga sami bili istinski kršćani i da bismo drugima pomogli to postati, ne smijemo ostati u plićaku vjere, na površini, nego otplivati na pučinu, zaroniti duboko u more bezgranične ljubavi Trojstva, često plivajući protiv struje i suočavajući se sa raznim protivštinama, u svemu ostajući vjerni Evanđelju, Isusu, koji nam jamči da je s nama u sve dane do svršetka svijeta. Tako ćemo jednom doista doći do samog izvora našeg života, do Presvetog Trojstva, i konačno spoznati to otajstvo, gledajući Ga licem u lice.

Na kraju svakog od dva misna slavlja u kojima smo sudjelovali naši sjemeništarci posvjedočili su o svom duhovnom pozivu i predstavili prisutnim vjernicima život u Sjemeništu, potičući na molitvu za nova duhovna zvanja iz kotoripske župe, kao i cijelog Međimurja.