Proteklog tjedna naši su sjemeništarci u zajedništvu s odgojiteljima proveli već tradicionalno ljetovanje na Malom Lošinju, kao nagradu za uspješno završenu školsku godinu. U ponedjeljak, 19. lipnja ove godine, u ranim jutarnjim satima, uputili su se prema mjestu ljetovanja – Domu sv. Martina na Malom Lošinju, odmorištu Zagrebačke nadbiskupije. S molitvom, pjesmom i spavanjem, vrijeme u autobusu brzo je proteklo te su u popodnevnim satima stigli na već spomenuto odredište. Ljubazno i topla srca dočekale su ih, s bogatim ručkom, drage lošinjske domaćice i tako je započeo zasluženi odmor sjemeništaraca sa Šalate.

Svakodnevno kupanje, odmaranje i zabavljanje, ispunila je svakodnevna sveta Misa, prigodne kateheze, a najljepši dan u tom tjednu bio je četvrtak, kada su sjemeništarci proveli dan u tišini i klanjanju pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Kao što kažu „sve što je lijepo, brzo prođe“, tako je i ovo kratko ljetovanje na prekrasnom otoku Malom Lošinju brzo završilo, ali ćemo uvijek nositi sve dogodovštine i osjećaje s Malog Lošinja u srcu. S tim mislima smo u ponedjeljak, 25. lipnja ove godine, krenuli natrag put Zagreba, neki od nas daljnjim obavezama, a neki nastavku odmora.