Ovog petka i subote, 14. i 15. rujna, u našoj sjemenišnoj zajednici održana je prva ovogodišnja mjesečna duhovna obnova, koju je vodio vlč. mr. Đuliano Trdić, svećenik Riječke nadbiskupije, liječnik i magistar dubinske psihologije, član Svećeničkog bratstva Euharistijske zajednice Srca Isusova i Marijina te voditelj Centra za savjetovanje Riječke nadbiskupije.

Duhovna obnova sastojala se od slavlja pokorničkog bogoslužja, prilike za sv. Ispovijed, te Euharistijskih slavlja, nekoliko nagovora, a najdojmljiviji dio bilo je cijelonoćno klanjanje pred Presvetim u sjemenišnoj kapeli.

U svojim nagovorima voditelj je progovorio o različitim temama kao npr.: kako čovjek u svome srcu može održati radost?; pitanje korištenja interneta u adolescentskoj dobi te opasnost virtualnog svijeta s kojom se susreće mladi čovjek kao i različita pitanja vezana uz aktualnu adolescentsku dob u kojoj se nalaze svi sjemeništarci.

Na kraju duhovne obnove preč. Rektor zahvalio je predavaču na dolasku i izdvojenom vremenu te mu uručio prigodni poklon, a sam voditelj pohvalio je aktivnost sjemeništaraca u postavljanju različitih pitanja kojima su pripomogli u aktualiziranju već spomenutih tema samih nagovora.

Nakon hodočašća u Nacionalno svetište Majke Božje Bistričke, ova duhovna obnova bila je dobra uvertira za blagoslovljen početak nove školske i vjeronaučne godine.