U srijedu, 19. rujna ove godine, na spomendan sv. Januarija, biskupa i mučenika, sjemenišnu zajednicu na Šalati posjetilo je, u prijepodnevnim satima, 33 bogoslova prve godine filozofsko – teološkog studija na KBF-u u Zagrebu, u zajedništvu sa rektorom Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa, preč. mr. Anđelkom Košćakom.

Po dolasku u Sjemenište dočekao ih je rektor, preč. Matija Pavlaković te im zaželio dobrodošlicu i ugodan boravak u prostorima ove drevne Crkvene ustanove. Ukratko im je izložio povijest Sjemeništa i njegovo trenutno stanje te je na poseban način pozdravio ovogodišnje sjemeništarce maturante koji su nastavili svoje daljnje obrazovanje i hod prema svećeništvu kao bogoslovi i studenti teologije. Čestitao je i bogoslovima na odvažnosti što su krenuli putem svećeništva i zaželio im na početku njihove formacije obilje Božjeg blagoslova te da uvijek budu zagledani u uzor svećenika – blaženog kardinala Alojzija Stepinca, za čije proglašenje svetim usrdno molimo.

Po završetku izlaganja prečasnog Rektora, pohodili su i sjemenišnu crkvu Srca Isusova gdje su u molitvi zahvalili Gospodinu za dar poziva i odaziva kojeg, naglašava Rektor, trudite se pretvoriti u odgovornost!

Potom su obišli kompleks sjemeništa zadržavši se u “srcu sjemeništa” – sjemenišnoj kapeli Navještenja Marijina – u kojoj su zajedno molili pred relikvijama blaženog kardinala Alojzija Stepinca i svete Majke Terezije iz Kalkute.

Druženje je završilo kratkom okrjepom u prostorima sjemeništa, a posebnu zahvalu rektoru Pavlakoviću na prijemu i gostoprimstvu izrazio je preč. mr. Anđelko Košćak, rektor u bogosloviji.