Dan policije, odnosno blagdan zaštitnika policajaca svetog Mihaela te blagdan arkanđela Gabriela i Rafaela, pripadnici policijske uprave Karlovačke proslavili su misnim slavljem u Nacionalnom svetištu svetoga Josipa u Karlovcu u četvrtak 27. rujna.
 
Policajci grada Karlovca i karlovačke županije, predvođeni načelnikom PU Karlovačke, gospodinom Darkom Bratićem i karlovačkim županom gospodinom Damirom Jelićem, obilježili su blagdan svoga zaštitnika svetog Mihaela zahvaljujući za sva dobra u protekloj godini i prisjećajući se svih poginulih redarstvenika, kako za vrijeme Domovinskoga rata, tako i nakon ratnih zbivanja koji su preminuli za vrijeme ili izvan dužnosti.
 
Svetu misu u Nacionalnom svetištu svetoga Josipa predvodio je preč. Matija Pavlaković, rektor Međubiskupijskoga sjemeništa u Zagrebu u zajedništvu s vlč. Andrijom Markačem, karlovačkim policijskim kapelanom, mons. Antunom Senteom, ml., rektorom Svetišta i svećenicima karlovačkoga dekanata.
 
U prigodnoj homiliji preč. Pavlaković između ostaloga istaknuo je: „Promatramo li kršćanski život u svjetlu ovih triju arkanđela, shvatit ćemo kako pogađaju vjernički sakramentalni rast, osobito po sakramentima kršćanske inicijacije. U krštenju odlučili smo se za Boga; prihvatili smo da je On naša najveća vrijednost te da smo puno toga spremni žrtvovati za tu istinu našega života u Bogu. Tu čujemo Mihaelov poziv: Tko je kao Bog? U svetoj potvrdi ojačani Božjim darom Duha Svetoga koji nam omogućuje djelovati po Božju, biti Radosna vijest svijetu. Pozvani smo čuti što to Gabriel ima nama reći o Božjoj volji; na koji to način trebamo biti vidljivi Kristovi svjedoci, proroci kršćanske novosti; na koji način u ljubavi prema bližnjima i stvorenome okolišu možemo Bogu prinijeti žrtvu hvale i biti suradnicima Božjega djela stvaranja i spasenja u svijetu. Euharistija je vrhunac našega povezivanja s Bogom. Po njoj, kao Crkva, postajemo Kristovim tijelom. U svojoj prisutnosti, u posvećenom kruhu i vinu Bog nam daje „lijek besmrtnosti“, kako su stari nazivali euharistiju. Bog postaje našim suputnikom, da bismo i mi, snagom njegova Duha bili kruh za druge, da bismo poput arkanđela Rafaela bili tješitelji i liječnici svojom dobrotom. Ta tri anđeoska imena poticaj su nama i vama, dragi policajci, kako u svijetu živjeti poziv koji smo primili u temeljnim sakramentima naše vjere; krštenju, potvrdi i euharistiji.“
 
Na koncu homilije preč. Pavlaković obratio se okupljenim djelatnicima PU Karlovačke rekavši: „Dragi policajci, ovdje smo danas rado na oltar donijeli čitavu proteklu godinu Vaše policijske uprave. Svatko bi od vas mogao reći čime je ta godina bila obilježena i što je ona značila za vašu osobnu povijest vjere i rada u njoj. Ipak, prva riječ koju danas zajedno izgovaramo jest riječ zahvalnost. Proteklih godinu dana ne gledajte kao spomenar, iako je puno spomen-dana koje valja isticati.“, zaključuje propovjednik.
 
Svetu misu svojim pjevanjem obogatili su članovi zbora mladih „Agape.“