Na prvi četvrtak mjeseca listopada, s početkom u 20.00 sati, u Međubiskupijskom sjemeništu u Zagrebu, započeo je novi ciklus „Susreta vjere“ za ovu školsku i vjeronaučnu godinu čiji je gost večeri bio gdin. Domagoj Pejić, novinar i dugogodišnji voditelj na HKR-u, koji je posvjedočio svoje iskustvo vjere s osobitim naglaskom na utjecaj koji je na njegov život izvršio sveti papa Ivan Pavao II.

Nakon uvodnog slova i pozdrava preč. Matije Pavlakovića, rektora Sjemeništa, okupljenim sjemeništarcima, njihovim prijateljima, roditeljima i školskim kolegama obratio se gost večeri, Domagoj Pejić.

Susret se održao pod geslom „Širom otvorite vrata Kristu“, a na početku svoga svjedočenja gdin. Pejić okupljenima je rekao: „Godi mi poziv iz Sjemeništa, godi… Ali pomalo i plaši; velika je odgovornost pričati o Ivanu Pavlom II. i sebe grješnoga smještati u blizinu toga svetoga čovjeka. No, valjda ću preživjeti?!“

Svojim otvorenim govorom i dobro poznatim glasom, koji je u ovoj večeri dobio osim tona i sliku, progovorio je o svom hodočašću od 1000 km 2004. godine u vječni grad Rim te o dva nezaboravna osobna susreta sa sv. papom Ivanom Pavlom II. 1995. i 2004. godine. Vrlo iscrpno, sa puno detalja i proživljenih osobnih iskustava pričao je o dionicama svoga puta, molitvi ružarija, iznimno lošem vremenu i mnogim poteškoćama koje su ga pratile u hodu koji je trajao 27 dana.

Vrlo detaljno okarakterizirao je likove obitelji Wojtyla sa posebnim naglaskom na oca od Ivana Pavla, također imenom Karol. Posebno je naglasio sjemeništarcima tu sliku oca obitelji i činjenice da će oni jednoga dana postati „očevima mnogih“ u povjerenim župama te je istaknuo kako je papa Wojtyla puno puta vidio svoga oca kako kleči i moli te kako je njegov otac najzaslužniji što je krenuo put svećeništva, time je htio naglasiti koliko je molitva bitna za rast i razvoj jednog duhovnog poziva.

Po završetku svjedočenja te uručenja prigodnoga poklona gdinu. Domagoju Pejiću od strane preč. Rektora, vrhunac susreta bilo je 20 – minutno euharistijsko klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom, koje je predvodio vlč. Petar Mlakar, sjemenišni duhovnik, a glazbeno su ga popratili sjemeništarci kroz orgulje i gitaru, a po završetku susreta sa živim Bogom uslijedilo je tradicionalno druženje svih sudionika Susreta u novootvorenom zdravljaku Sjemeništa uz grickalice i sok.

Susret je završio oko 22.15 sati. Idući “Susreti vjere” zakazan je za 08. studenog ove godine.