U nedjelju, 24. ožujka ove godine, nekolicina sjemeništaraca predvođena vlč. Goranom Bužakom, odgojiteljem u sjemeništu, pohodila je župu Pohoda BDM u Garešnici (Bjelovarsko-križevačka biskupija).

Misno slavlje s početkom u 11.00 sati u župnoj crkvi predvodio je vlč. Goran Bužak u koncelebraciji s domaćim župnikom Josipom Vavrikom.

Ljepoti misnoga slavlja pridonijeli su sjemeništarci svojim ministriranjem, a o svom duhovnom pozivu te radosti življenja u Sjemeništu svjedočili su: Filip Šimunović iz župe Uznesenja BDM – Kupinec (Zagrebačka nadbiskupija) te Lovro Sušac iz župe Duha Svetoga – Slavonski Brod (Đakovačko-osječka nadbiskupija), dok je liturgijsko pjevanje predvodio župni zbor u zajedništvu sa dvojicom sjemeništaraca.

Na koncu svete mise, župnik se zahvalio gostima što su unijeli određenu svježinu u nedjeljni susret župne zajednice. Poslije svete mise u župnoj kući za goste je upriličen ručak.

Ovaj projekt korizmenih pohoda župama Bjelovarsko-križevačke biskupije osmišljen je s ciljem jačanja pastorala duhovnih zvanja u ovoj mladoj biskupiji, ali i svojevrsnu promidžbu Sjemeništa kao pogodnog mjesta za duhovni i intelektualni rast i razvoj mlade osobe.