U nedjelju, 19. svibnja ove godine, nekolicina sjemeništaraca predvođena vlč. Goranom Bužakom, odgojiteljem u sjemeništu, pohodila je župu svetog Petra apostola u Svetom Petru Čvrstecu (Bjelovarsko-križevačka biskupija).

Misno slavlje s početkom u 11.00 sati u župnoj crkvi predvodio je vlč. Goran Bužak u koncelebraciji s domaćim župnikom Jakovom Golomeićem.

Ljepoti misnoga slavlja pridonijeli su sjemeništarci svojim ministriranjem, a o svom duhovnom pozivu te radosti življenja u Sjemeništu svjedočili su: Leon Levačić iz župe sv. Josipa Radnika – Novo Virje (Varaždinska biskupija) te Luka Žeželj iz župe sv. Dominika – Konjščina (Zagrebačka nadbiskupija), dok su liturgijsko pjevanje predvodili sjemeništaraci svirajući tambure, gitaru i orgulje.

Na koncu svete mise, župnik se zahvalio gostima što su unijeli određenu svježinu u nedjeljni susret župne zajednice. Poslije svete mise sjemeništarci u zajedništvu sa domaćim župnikom pohodili su izletište “Novak” u Cepidlaku gdje je bio upriličen ručak.

Ovaj projekt uskršnjih pohoda župama Bjelovarsko-križevačke biskupije osmišljen je s ciljem jačanja pastorala duhovnih zvanja u ovoj mladoj biskupiji, ali i svojevrsnu promidžbu Sjemeništa kao pogodnog mjesta za duhovni i intelektualni rast i razvoj mlade osobe.