U organizaciji profesorskog gremija Nadbiskupske klasične gimnazije s pravom javnosti na zagrebačkoj Šalati, u petak 14. lipnja ove godine, svetom Misom zahvalnicom, tradicionalnim “Tebe Boga hvalimo” zahvalili smo Gospodinu na svim primljenim darovima u prošloj školskoj i vjeronaučnoj godini.

Nakon nastave, u 13.15 sati, započelo je misno slavlje u sjemenišnoj crkvi Srca Isusova koje je predvodio prefekt u sjemeništu, vlč. Goran Bužak. U koncelebraciji sudjelovali su: preč. Matija Pavlaković, rektor sjemeništa i duhovnik u NKG-u te fra Venancije Mihaljević, odgojitelj franjevačkih sjemeništaraca. Čitavo vrijeme trajanja sv. Mise na dispoziciji za sakrament pomirenja bio je vlč. Petar Mlakar, duhovnik u sjemeništu i duhovnik u NKG-u.

Ljepoti misnoga slavlja pridonijeli su sjemeništarci svojim ministriranjem te Mješoviti zbor Nadbiskupske klasične gimnazije pod ravnanjem profesorice Ankice Juričić.

Na temelju liturgijskih čitanja (2 Kor 4, 7-15; Ps 116; Mt 5, 27-32) govoreći okupljenim profesorima, učenicama i učenicima te djelatnicima gimnazije, vlč. Bužak, između ostaloga, je naglasio:”Danas zahvaljujemo Bogu na svemu dobrome što smo kroz ovu školsku godinu primili, ali predajemo Mu i svoje neuspjehe, jer s Njime uvijek je lakše ići naprijed. Svaka školska godina može se usporediti i sa životnom školom jer i život je taj koji ima svoj početak i kraj. Danas želimo tražiti koji su to plodovi ove školske godine?! Odlazimo na ljetne praznike. Po čemu ćemo mi biti učenici ovo ljeto? Kroz što će se zrcaliti osobnost nas vjernika? Isus nas uvijek nakon napornoga rada poziva u osamu, na molitvu. Nemojmo dopustiti da nam vrijeme odmora prođe bez Isusa. Samo s Njime možemo doživjeti istinski odmor duše i tijela.”, zaključuje propovjednik.

Nakon misnoga slavlja uslijedilo je kratko druženje u prostorima škole i odlazak na zasluženi odmor.