Prigodom spomena na 13. obljetnicu prezbiterskog ređenja svećenika zaređenih 2006. godine u zagrebačkoj prvostolnici, u kripti crkve sv. Antuna Padovanskog na zagrebačkoj Šalati u ponedjeljak, 17. lipnja, euharistijsko slavlje s početkom u 18.30 sati predvodio je preč. Matija Pavlaković, rektor Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu.

U svojoj pozdravnoj riječi podsjetio je kako je prije 13. godina u zagrebačkoj katedrali zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić na ovaj datum zaredio devetoricu mladomisnika, a u narednim tjednima u Varaždinu i Požegi zaređeno je još četiri svećenika. U molitvu je preč. Pavlaković preporučio i jednoga svećenika iz generacije koji je posustao na putu svećeničkog života. Nadalje, slavljenike – koncelebrante pozvao je da se u slavlju spomenu svih onih s kojima su povezani i koji su ih pratili na svećeničkom putu, kako žive tako i pokojne, a posebno članove obitelji u kojima su rasli, župe iz kojih su krenuli u sjemenište i bogosloviju, u redovničke zajednice, kao i župnike, župne vikare, redovnice koji su ih pratili kroz život.

Prigodnu propovijed održao je preč. mr. Marko Kovač, biskupski vikar za laike Zagrebačke nadbiskupije. Pozvao je okupljenje slavljenike, svoju generaciju, da i nadalje predano služe Božjemu narodu, da budu radosni navjestitelji Božjega kraljevstva te da budu revni pastiri bez obzira na sve slabosti koje kao svećenici imaju. Posebno je ocrtao lik apostola Pavla kao revnog i gorljivog navjestitlja Riječi u kojem svatko od prisutnih treba tražiti uzor za vlastito svećeništvo.

Nakon misnog blagoslova i zajedničkog fotografiranja u spomen na proslavu obljetnice svećeništva, slavljenici su se uputili na zajedničku večeru.

Svećenici slavljenici zaređeni 2006. godine su: Alen Lulić, Marko Kovač, Matija Pavlaković, Dominik Pleše i Luka Slijepčević iz Zagrebačke nadbiskupije; Saša Jozić iz Sisačke biskupije; Krunoslav Milovec, Damir Slamek i Ivica Puškadija iz Varaždinske biskupije te Želimir Žuljević iz Požeške biskupije.

Slavlju su prisustvovali i vlč. mr. Mladen Škvorc te vlč. Vlado Letinčić, svećenici Zagrebačke nadbiskupije i prijatelji slavljenika.

Zbog ranije preuzetih obveza i osobne spriječenosti, Slavlju nisu prisustvovali fra Petar Cvekan, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda te salezijanac Anto Adžamić.