Proteklog tjedna naši su sjemeništarci, u zajedništvu s odgojiteljima, proveli već tradicionalno ljetovanje na Malom Lošinju kao nagradu za uspješno završenu školsku i vjeronaučnu godinu. U ponedjeljak, 17. lipnja ove godine, u ranim jutarnjim satima uputili su se prema mjestu ljetovanja – Domu sv. Martina na Malom Lošinju, odmorištu Zagrebačke nadbiskupije.

S molitvom, pjesmom i spavanjem vrijeme u autobusu brzo je proteklo te su u popodnevnim satima stigli na već spomenuto odredište. Ljubazno i topla srca dočekale su ih, s bogatim ručkom, drage lošinjske domaćice i tako je započeo zasluženi odmor sjemeništaraca sa Šalate.

Svakodnevno kupanje, odmaranje i zabavljanje ispunila je svakodnevna sveta Misa, prigodne kateheze, a najljepši dan u tom tjednu bio je četvrtak, kada su sjemeništarci proveli dan u tišini i klanjanju pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, a poslije su sudjelovali na sv. Misi i Tijelovskoj procesiji kroz grad Mali Lošinj.

Kao što kažu „sve što je lijepo, brzo prođe“, tako je i ovo kratko ljetovanje na prekrasnom otoku brzo završilo, ali ćemo uvijek nositi sve dogodovštine i osjećaje s Malog Lošinja u srcu. S tim mislima smo u ponedjeljak, 24. lipnja ove godine, krenuli natrag put Zagreba, neki od nas daljnjim obvezama, a neki nastavku zasluženog odmora.

Ovom prigodom zahvaljujemo Zagrebačkoj nadbiskupiji koja nam je omogućila ovo ljetovanje.