Na Bijelu nedjelju – Nedjelju Božjeg milosrđa, 11. travnja ove godine, nakon otpjevane svečane večernje molitve časoslova naroda Božjega, u prostorijama Sjemeništa održao se plenum za odgojitelje i sjemeništarce kojim je predsjedao preč. Matija Pavlaković, rektor Sjemeništa.

Plenum je započeo u 20.35 sati na kojem je prisustvovalo 21 sjemeništarac (2 opravdano ispričana) te svi odgojitelji. Na početku plenuma preč. Rektor iznio je plan rada u Sjemeništu za IV., V. i VI. mjesec, a posebno je potakao prisutne sjemeništarce na maksimalno zalaganje u školi budući da do ljetnih praznika i kraja školske godine ostaje svega 9 radnih tjedana. Također je napomenuo kako, odlukom Stožera civilne zaštite Grada Zagreba od 8. travnja ove godine, nastava za sve razrede srednjih škola, osim maturanata, od ponedjeljka 12. travnja je po Modelu C – nastava na daljinu, za što je Sjemenište tehnički spremno, a raspored je prilagođen na način da sjemeništarci mogu sve svoje obveze prema profesorima pravovremeno izvršavati.

Osvrnuo se i na maturante koji zaključuju svoje srednjoškolsko obrazovanje, a teme poput hodočašća na župe, podjele novih službi u Sjemeništu, svećeničkih ređenja u nad/biskupijama i ove su godine bile neizostavne, iako promišljane u okviru aktualnih prilika prožetih pandemijom korona virusa te ne baš sjajne trenutne epidemiološke slike u društvu.

Baš zbog loše epidemiološke slike posljednjih tjedana u čitavoj domovini odgađa se i planirani godišnji Susret sjemeništaraca i odgojitelja iz RH i BIH koji je bio planiran za početak svibnja ove godine u Zadru.

Na kraju plenuma, a prije završnog blagoslova i molitve, preč. Rektor čestitao je sjemeništarcima koji su tijekom uskrsnih praznika slavili svoj rođendan, a potom je zaželio svima mnogo uspjeha na duhovnom i intelektualnom planu u ovom posljednjem poluvremenu “čudnovate” školske i sjemenišne godine obilježene pandemijom COVID-19.