Odlukom odgojiteljskog tima Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu tijekom uskrsnog vremena u prostorima Sjemeništa svakoga ponedjeljka navečer bit će upriličena pobožnost “Puta svjetla”.

Suvremena pobožnost “Put svjetla” (Via lucis) nastavlja se na pobožnost Križnoga puta. U ovoj pobožnosti razmatra se i moli četrnaest otajstava iz Isusova života od Uskrsnuća do Duhova, koji kao dio Vazmenog otajstva čine s Isusovom mukom i smrću cjelinu njegova otkupiteljskog djela za naše spasenje.

U ponedjeljak, 19. travnja ove godine, s početkom u 21.15 sati, upriličena je tako po prvi puta pobožnost “Puta svjetla” u prostorima potresom ranjenog dvorišnog kompleksa Sjemeništa. Pobožnost ostvarenu iz pera mons. dr. Ivana Šaška, pomoćnog biskupa zagrebačkog, predvodio je sjemenišni duhovnik vlč. Petar Mlakar uz posebno dirljivu pjesmu sjemenišnog zbora kojeg je za tu prigodu uvježbao prof. Božidar Ljubenko, vanjski suradnik u Sjemeništu.

Sjemeništarci i odgojitelji izricali su tako Uskrslome vapaj: “Gospodaru života, svojim svjetlom obasjaj naš hod i učini nas svjedocima tvoga uskrsnuća te nas vodi putem novosti života!”