Šesti nacionalni Hod za život, obitelj i Hrvatsku ove godine se održava u sedam hrvatskih gradova u četiri različita termina tijekom mjeseca svibnja i lipnja. Geslo ovogodišnjeg Hoda za život glasi: Za zaštitu svakog ljudskog života – bez diskriminacije!

Uz Osijek, Zagreb, Sisak, Split i Rijeku, po prvi puta pridružila su se još dva hrvatska grada, Slavonski Brod i Imotski. Većina Hodova održava se u mjesecu svibnju i lipnju, dok u drugim gradovima Hod za zaštitu svakog ljudskog života bit će na jesen.

U subotu, 29. svibnja, pridružujući se svojim vršnjacima u Slavonskom Brodu i Splitu, sjemeništarci Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu predvođeni vlč. Lukom Premelčem, sjemenišnim odgojiteljem i ove su godine hodali ZA ŽIVOT i tako nastavili vrijednu tradiciju uključivanja Sjemeništa u ovaj projekt koji od 2016. godine miroljubivo i dostojanstveno želi iznijeti stav da je ljudski život najveća vrijednost.

Cilj Hoda za život je skrenuti pažnju na znanstvenu činjenicu koja potvrđuje da čovjekov život počinje začećem. Društvena je odgovornost protiviti se prekidu života nerođene djece kao i ideji da bi se drugima život prekidao putem eutanazije.

Na ovogodišnjem Hodu hodalo je više tisuća ljudi koji su u ozračju radosti, pjesme i veselja iznova štitili temeljno ljudsko pravo – pravo na život. Povorka se okupila na Trgu Republike Hrvatske (HNK) u 11.00 sati, a hodali su Frankopanskom ulicom do Trga bana Jelačića, pa onda Praškom ulicom do Zrinjevca gdje je Hod završio uz održan prigodni program organizatora.