Na XXXII. nedjelju u nizu crkvene godine, 07. studenoga, na poziv vlč. Marka Torbara, upravitelja župe Pohoda BDM u potresom stradalom zagrebačkom Čučerju, vlč. Petar Mlakar, duhovnik u Sjemeništu, predslavio je svetu misu u istoimenoj župi s početkom u 11.00 sati.

U svojoj propovijedi, na temelju evanđeoskog teksta o siromašnoj udovici (Mk 12, 38-44), istaknuo je vrijednost takozvanih sitnica i malih stvari u životu koje imaju veliku vrijednost pred Bogom ako su učinjene s ljubavlju. Prisutnim prvopričesnicima i krizmanicima osobito je istaknuo mnoštvo tih malih stvari koje njihovi roditelji s ljubavlju za njih svakodnevno čine, a djeca ih nerijetko uzimaju zdravo za gotovo te ih je potaknuo na razmišljanje o tome i na njegovanje zahvalnosti.

Na kraju svete mise sjemeništarci trećeg razreda Luka Vragović iz župe Madžarevo (Varaždinska biskupija) podijelio je sa župljanima Čučerja svoje svjedočanstvo o duhovnom pozivu, a sjemeništarac Domagoj Banja iz župe Veliki Grđevac (Bjelovarsko-križevačka biskupija) izložio je raspored sjemenišnog života i mogućnosti koje ono pruža te ih pozvao na molitvu za duhovna zvanja, tako potrebna našem narodu.

U druženju nakon misnog slavlja, u sklopu „kestenijade“ koju su župljani te nedjelje organizirali, mnogi su vjernici izrazili radost zbog dolaska sjemeništaraca u njihovu župu te izrazili želju da ponovno dođu!

Ovom prigodom, u ime svih sjemeništaraca i odgojitelja, zahvaljujemo župljanima zagrebačkog Čučerja i na donaciji koju su prikupili za potrebe šalatske sjemenišne zajednice.