Odgojitelji i sjemeništarci Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu tradicionalno će se uključiti u obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje želeći odati počast svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima, a napose svim stradalima u Domovinskom ratu.

Obilježavanje Dana sjećanja bit će upriličeno kroz dva dana:

Srijeda, 17. studenoga u 18.15 sati

Molitva svete krunice u dvorištu sjemenišnog kompleksa nakon koje će uslijediti čin paljenja 30 lampiona na balkonu zapadnog paviljona sjemenišnog kompleksa u spomen na 30. godišnjicu stradanja Vukovara i Škabrnje.

U večernjim satima sjemenišna zajednica pogledat će dokumentarni film iz 2005. godine “Grotlo pakla”, potresno svjedočanstvo o patnjama Vukovara. U filmu su korištene neke od snimaka za vrijeme opsade i okupacije grada koje su tada, po prvi puta, bile javno prikazane u Hrvatskoj.

Četvrtak, 18. studenoga u 18.11 sati

Slavlje svete mise zadušnice za sve poginule, stradale i nestale branitelje Vukovara i Škabrnje u sjemenišnoj kapeli Navještenja BDM. Misu predvodi i propovijeda vlč. Petar Mlakar, sjemenišni duhovnik.

Tokom dana, sjemenišni odgojitelji pohodit će Ulicu grada Vukovara i zagrebački Mirogoj te tamo paljenjem lampaša i molitvom odati počast svim stradalima u pobjedničkom Domovinskom ratu.

Obilježavanje Dana sjećanja završit će istoga dana euharistijskim klanjanjem s početkom u 21.30 sati u sjemenišnoj kapeli Navještenja BDM.

Zbog trenutne epidemiološke situacije uzrokovane pandemijom korona virusa, predviđeni program odvija se isključivo unutar sjemenišne zajednice bez mogućnosti sudjelovanja prijatelja Sjemeništa!