Sveti Nikola darivao 14 štićenica Doma „Betlehem“

U ponedjeljak, 06. prosinca ove godine u kasnim popodnevnim satima, na poziv s. Marije Kiš, predstojnice zajednice sestara Družbe služavki Malog Isusa sa zagrebačkog Kraljevca, osmorica sjemeništaraca sa zagrebačke Šalate predvođeni rektorom Matijom Pavlakovićem i sjemenišnim duhovnikom Petrom Mlakarom pohodili su Dom za starije i nemoćne osobe „Betlehem“ koji se nalazi u sklopu samostanskog kompleksa sestara na Kraljevcu želeći razveseliti štićenice Doma o spomendanu svetog Nikole biskupa, velikog prijatelja i dobrotvora djece, siromašnih te starijih osoba.

Kroz animiranje poznatih adventskim pjesama uz prigodan scenski nastup iščekivanja ‘posebnog gosta’ prisutni su dočekali svetog Nikolu i krampusa te slatkim poklonima sjemenišne zajednice i časnih sestara razveselili četrnaest štićenica doma „Betlehem“ kao i sedamnaest sestara koje se nalaze u samostanu Družbe na Kraljevcu. U programu koje je trajao tridesetak minuta bilo je mnogo smijeha, pljeskanja, pjesme i veselja te su mnoga umirovljenička srca zalaganjem i trudom sjemeništaraca ponovno na tren postala mlada i poletna. Posebno zahvalne za pohod bile su sestre Silvija Vurušić i Ljubica Đurašin koje brinu za štićenice Doma.

Na kraju jednosatnog pohoda uslijedila je kratka okrjepa u samostanskoj blagovaonici, a potom je upriličena i kratka molitva u samostanskoj kapelici koju je predvodio prečasni Rektor šalatskog sjemeništa posebno moleći na nakane Družbe Sestara služavki Malog Isusa kao i za nova duhovna zvanja Crkve u Hrvata.

U vremenu pripreme za Dan Sjemeništa, koji će sjemenišna zajednica proslaviti ove srijede, 08. prosinca, svetkovinom Bezgrešne – zaštitnice „sjemeništa malenih“, ovaj pohod duhovno je obogatio oba aktera susreta te se tako obistinila Pavlova konstatacija upućena zajednici u Korintu: „Mi nismo gospodari vaše vjere nego suradnici vaše radosti!“ (usp. 2 Kor 1,24).

Hvala svima koji su nam omogućili da u ovom svetom vremenu došašća možemo biti bližnjima „suradnici radosti“!