Po povratku sjemeništaraca nakon dvotjednih božićnih i novogodišnjih školskih praznika, u Međubiskupijskom sjemeništu u Zagrebu u ponedjeljak, 10. siječnja, održao se godišnji blagoslov sjemenišne zajednice kojeg je predvodio vlč. Petar Mlakar, duhovnik Sjemeništa na zagrebačkoj Šalati.

Na samome početku blagoslova sjemeništarci i odgojitelji okupili su se u kućnoj kapelici Navještenja BDM gdje ih je kratkim nagovorom na temelju naviještenog evanđeoskog odlomka (Lk 3, 15-16.21-22) uveo duhovnik Mlakar poželjevši da se ovim blagoslovom među sjemeništarcima jača uzajamno prijateljstvo, iskaže oprost te učvršćuje vjera, kako bi II. školsko polugodište zajednički nastavili u istinskoj radosti.

Zatim je duhovnik Mlakar u pratnji sjemeništaraca – ministranata i pjevača, uz molitvu i pjesmu popraćenu škropljenjem i kađenjem, blagoslovio sobe i učionice sjemeništaraca, urede i zajedničke prostorije te sobe odgojitelja. Također, blagoslovljeni su i prostori sjemenišne kuhinje kako bi se nad sve izlio Božji blagoslov.

Blagoslov sjemenišne zajednice zaključen je završnom molitvom za rast u zvanju isprepletenom ljubavlju te molitvom za očuvanje od zaraze virusom COVID-19.