U srijedu, 12. siječnja, nakon molitve svete krunice u dvorištu sjemenišnog kompleksa, u prostoru svečane dvorane Sjemeništa održao se plenum za odgojitelje i sjemeništarce kojim je predsjedao preč. Matija Pavlaković, rektor Sjemeništa.

Na plenumu, koji je započeo u 20.00 sati, prisustvovalo je 15 sjemeništaraca (4 opravdano ispričana zbog bolesti) i svi odgojitelji. Na početku preč. Rektor iznio je plan rada u Sjemeništu za I., II., III. i IV. mjesec, a posebno je apostrofirao trenutno loše epidemiološko stanje uzrokovano pandemijom korona virusa te je potaknuo okupljene na maksimalni angažman vezan uz provedbu svih mjera zaštite kako bi zajednica što dulje ostala sačuvana od moguće zaraze.

Posebno je potaknuo sjemeništarce na veći angažman u učenju kroz nadolazeće mjesece kao i na duhovni rast osobito tijekom korizmenog vremena koje pomalo nadolazi, a obraćajući se maturantima potaknuo ih je na početak priprema za nadolazeću maturu.

Svoj doprinos sastanku dali su i sjemenišni odgojitelji koji su, svaki iz svoga kuta odgovornosti, potakli sjemeništarce na još zauzetiji angažman kako na duhovnom tako i na općeljudskom planu životnoga rasta i sazrijevanja.

Na kraju plenuma, završnim blagoslovom i molitvom, preč. Rektor zaželio je svima mnogo uspjeha na duhovnom i intelektualnom planu u ovom, predposljednjem ‘poluvremenu’ čudnovate školske i sjemenišne godine obilježene pandemijom COVID-a 19 koja i dalje ne posustaje.