Kristijan Vrbanc obukao karmelski škapular

U prijepodnevnim satima prve subote u veljači, dana posvećenog Bezgrešnom Srcu Blažene Djevice Marije, šestorica sjemeništaraca Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu uputila su se zajedno s duhovnikom vlč. Petrom Mlakarom, pješice u remetsko svetište Majke Božje, kako bi sudjelovali u hodočasničkoj svetoj misi u 11.00 sati te nakon svete mise bili podrška Kristijanu Vrbancu, sjemeništarcu prvašu koji je tom prigodom svečano obukao karmelski škapular.

Svetu misu u tzv. Šatoru sastanka, gdje se zbog obnove crkve nakon potresa trenutno odvija bogoslužje, predslavio je otac Danijel Čolo koji je u homiliji, osvrćući se na evanđelje dana (Mk 6, 30-34), istaknuo kako je svakom vjerniku potrebno u samoći molitve napajati se na izvoru Božje milosti kako bi onda mogao izgarati u aktivnom svjedočenju za Krista.

Obred oblačenja škapulara vodio je otac Ante Jakus, koji je ohrabrio Kristijana da se svaki dan zaodjene u Marijino Srce te da škapular koji je primio nosi s vjerom, pouzdanjem u Gospodina i zaštitu Blažene Djevice Marije te s vjerničkom ozbiljnošću. Također, budući da je Kristijan ovim činom postao dionikom duhovnih dobara karmelske obitelji, otac Ante poželio mu je dobrodošlicu u to duhovno zajedništvo.

Ovim putem zahvaljujemo ocima karmelićanima na podršci koju pružaju našim sjemeništarcima na putu njihovog duhovnog rasta i sazrijevanja!