“Meni je mio svaki tko se bori za stvar Božju, tko punim srcem radi za Krista … Molite se jedan za drugoga, da vas Bog blagoslovi i napuni obiljem kreposti, napose strpljivošću, blagošću, čistoćom i svakom dobrotom.” (Bl. A. Stepinac: ’Nagovor sjemeništarcima’; 11. studenoga 1934.)

Posljednja tri dana duhovne pripreme za proslavu blagdana bl. Alojzija Stepinca sjemeništarci i odgojitelji sa zagrebačke Šalate obilježavaju molitvom litanija Blaženiku i posvetnom molitvom koju je za prigodu ovogodišnje devetnice u Sjemeništu uobličio vlč. Petar Mlakar, sjemenišni duhovnik.

Naime, kroz posljednjih šest dana sjemeništarci i odgojitelji su svakoga dana na koncu svete mise pred relikvijarom s moćima bl. Alojzija Stepinca molili posvetnu molitvu Blaženiku u čast za različite potrebe Crkve, sjemenišne zajednice i hrvatskih obitelji, a posljednja tri dana odlučili su se okupljati u atriju Sjemeništa, kod biste bl. Alojzija, te mu žarče vapiti za potrebe Crkve i svijeta!

Ovom kratkom pobožnošću šalatsko sjemenište uključuje se u veliku rijeku molitelja koji se ovih dana diljem domovine i inozemstva s posebnim pijetetom obraćaju našem blaženom svecu moleći njegov moćni zagovor!

Blaženi Alojzije Stepinče – žarka iskro svećeničke duhovnosti, moli za nas!