Na IV. vazmenu nedjelju, 8. svibnja ove godine koja se također slavi kao Nedjelja Dobroga Pastira, maturanti Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu, u pratnji odgojitelja vlč. Luke Premelča, hodočastili su u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke kako bi zahvalili na četiri lijepe godine provedene na zagrebačkoj Šalati. Sjemeništarce je u Mariji Bistrici dočekao i potom ugostio preč. mr. Domagoj Matošević, župnik i rektor Svetišta.

U 11 sati započela je sveta misa u crkvi na otvorenom bl. Alojzija Stepinca koju je predvodio odgojitelj sjemeništaraca Premelč u koncelebraciji s vlč. mr. Josipom Horvatom, doktorandom crkvenog prava i vlč. Kornelijem Grgićem, župnim supsidijarom, dok su sjemeništarci uzveličali slavlje asistencijom i posluživanjem kod oltara.

Vlč. Premelč je održao prigodnu homiliju u kojoj je naglasio važnost i ljepotu duhovnog zvanja te upozorio okupljene vjernike na kriva shvaćanja slike Dobrog Pastira. Propovjednik je također naglasio važnost iskrene molitve za naše biskupe, svećenike i đakone da budu gorljivi i iskreni svjedoci Dobroga Pastira kako bi na taj način uvijek bili spremni izložiti se za istinu i dobro povjerenih im ljudi, a za uzor je odabrao lik bl. Alojzija Stepinca kome je danas ujedno i 124. obljetnica rođenja. Povodom obilježavanja Majčinog dana, vlč. Premelč je vjernike uputio na molitvu za sve naše majke te zazvao zagovor Nebeske Majke Marije na sve prisutne.

Nakon popričesne molitve predslavitelj je pozvao sjemeništarca maturanta Leona Levačića da se obrati prigodnom riječju okupljenim vjernicima povodom Dana molitve za duhovna zvanja, zahvalivši im za svaku molitvu kojom su pratili njihov četverogodišnji sjemenišni hod te je zamolio okupljene da i dalje molitvom prate njihov odaziv Božjem pozivu.

Na završetku misnog slavlja vlč. Premelč je vjernicima kao i pristiglim hodočasnicima dao jedan „zadatak“: izmoliti jednu Zdravo Mariju za svoje svećenike i biskupe da ostanu uvijek vjerni svojem pozivu i poslanju.

Svoje hodočašće sjemeništarci su okrunili zahvalnom molitvom pred likom Majke Božje Bistričke te radosnim zajedništvom sa svećenicima kod obiteljskog stola u prostorima Nacionalnog svetišta u Mariji Bistrici.