Nakon prekrasnog tjedna u kojem su sjemeništarci sa odgojiteljima hodočastili u Bosnu i Hercegovinu te se kroz to hodočašće bolje upoznali sa pristiglom petoricom novih sjemeništaraca, a po završetku tradicionalnog hodočašća Majci Božjoj u zagrebačke Remete pred početak nove sjemenišne i školske godine, u nedjelju 04. rujna, nakon otpjevane svečane pjevane molitve časoslova Naroda Božjega u prostorima svečane sjemenišne dvorane, održao se plenum za odgojitelje i sjemeništarce kojim je predsjedao preč. Matija Pavlaković, rektor Sjemeništa.

Na plenumu, koji je započeo u 20.35 sati, prisustvovalo je 13 sjemeništaraca i oba odgojitelja. U samom uvodu prečasni Rektor pozdravio je sve sjemeništarce, a posebno je pozdravio petoricu novih sjemeništaraca i novog duhovnika vlč. Luku Premelča koji je od ove školske i sjemenišne godine, odlukom biskupa Zagrebačke crkvene pokrajine, razriješen službe prefekta te imenovan novi duhovnikom u Sjemeništu i Gimnaziji, dok je dosadašnji duhovnik vlč. Petar Mlakar primio novu službu u svojoj domicilnoj Varaždinskoj biskupiji.

Zatim je preč. Pavlaković iznio plan rada za period do zimskih praznika i božićnih blagdana, osvrnuvši se i na moguću buduću ugrozu aktualne pandemije korona virusa koja još uvijek nije sasvim završila.

Također je potaknuo prisutne sjemeništarce na maksimalno zalaganje u školi budući da je kraj prošle školske godine završen sa nekoliko popravnih ispita koji su se odužili i na jesenski rok; iznio je promjene u dnevnom redu Sjemeništa, promjene u brojnom stanju sjemeništaraca s obzirom na protekle mjesece, a osvrćući se na ljetne radne akcije u Sjemeništu koje su se održale sada već drugu godinu za redom, zahvalio je svima na trudu i angažmanu kojim su doprinijeli stvaranju još ugodnije klime za život na šalatskom brijegu. Naglasak je stavio i na maturante koji iduće godine zaključuju svoje srednjoškolsko obrazovanje.

Zajednica Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu tako će u novoj školskoj i sjemenišnoj godini imati 13 članova, nikada manje u svojoj stoljetnoj povijesti, i to: 5 prvaša, 1 drugaš, 3 trećaša te 4 maturanta – po nad/biskupijama: 6-ZG; 1-DJ/OS; 2-VŽ; 2-SK i 2-BJ/KŽ. Uz njih, zajednicu od ove godine čine samo dva odgojitelja te 4 člana pomoćnog osoblja.

Na kraju plenuma, a prije završnog blagoslova i molitve, preč. Rektor čestitao je sjemeništarcima koji su tijekom ljetnih praznika slavili svoje rođendane, a potom je zaželio svima mnogo uspjeha na duhovnom i intelektualnom planu u ovom prvom poluvremenu nove školske i sjemenišne godine.